DEVENTER – Zoals al eerder aangegeven heeft D.V.V. Go-Ahead weer een stijgende lijn weten te vinden bij de jeugdafdeling. Ondanks dat het vlaggenschip van Go-Ahead nog matig presteert gaat het bij de jeugdteams al boven verwachting goed.

De JO19-1 speelt met een bijna geheel eerstejaarselftal in de eerste klasse en heeft in de najaarscompetitie tot de laatste wedstrijd meegestreden om het kampioenschap, waar vooraf handhaving het doel was. Dit seizoen hebben al 8 spelers hun opwachting gemaakt in het 1ste elftal, een mooie toekomst lonkt voor Go-Ahead als deze lichting over 2 seizoenen de overstap maakt naar de senioren. Het is mooi om te zien wat voor groei deze groep doormaakt en vooral ook de individuele groei van spelers wat al resulteerde in 7 debutanten bij het 1ste elftal.

Bij het technisch kader wordt er gestaag verder gebouwd aan de jeugdopleiding. Hoofd Opleidingen Raymond Veldman is momenteel bezig met de KNVB opleiding Hoofd Opleidingen B en geeft daarmee ook direct meer invulling aan het Technisch Opleidingsplan (TOP) met o.a. een duidelijk uitgewerkt plan voor de pupillen wat na de winterstop geïmplementeerd gaat worden en de D.V.V. Go-Ahead speelwijze voor de juniorenteams. Het leeftijdsspecifieke plan bij de pupillen zorgt voor meer structuur in trainingen, wedstrijden en met name ook de begeleiding van deze pupillen.

Qua scholing zijn op dit moment 3 trainers die in de afrondingsfase zijn van de Junioren-trainerscursus en gaat onze keepertrainer starten met Goalkeepercoach B, waar onze andere keeperstrainer reeds in het bezit is van dit diploma. Daarmee houden we ons vast aan ons opleidingsplan waarin we met 2 trainers werken per groep, waarvan er minimaal 1 gediplomeerd is.

De opzet en doelstelling is te komen tot (door) groei van de individuele speler en selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Het één hoeft het ander niet te bijten, maar de ontwikkeling van het individu vindt Go-Ahead belangrijker dan het winnen van wedstrijden.

De samenwerking tussen Go-Ahead en Go Ahead Eagles begint steeds verder gestalte te krijgen. Een mooi voorbeeld hiervan is het D.V.V. Go-Ahead Giovanni van den Heuvel JO19-toernooi dat op zaterdag 6 juni 2020 georganiseerd wordt bij D.V.V. Go-Ahead, waaraan 7 betaald voetbal clubs zullen gaan deelnemen.

Inmiddels is Go-Ahead alweer volop bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2020-2021. Veel van de huidige trainers gaan door en er lopen gesprekken met nieuwe trainers om de trainersstaf verder uit te breiden.

Volgend seizoen trachten wij wederom om al onze selectieteams minimaal in de eerste klasse in te schrijven, waar ons JO19-1 team naar alle waarschijnlijkheid zelfs in de hoofdklasse zal gaan spelen. Door de groei is er nog steeds ruimte voor nieuwe trainers (zowel bij de pupillen als bij de junioren) en leeftijd coördinatoren, ook spelers zijn van harte welkom bij onze vereniging! Wilt u zich hiervoor opgeven neem dan contact op met Go-Ahead via jeugd@go-ahead.nl !

Vorig artikelRommelmarktcommissie Diepenveen keert gelden 2019 uit
Volgend artikelEvangelische gemeente Zoë PHH nodigt u uit!