DEVENTER – Afgelopen donderdag beleefden ruim 200 leerlingen van Het Stormink de aftrap van iRun2BFit, het vakoverstijgende fitheidsprogramma dat onze leerlingen de komende weken gaan volgen. Onder andere bij de vakken lichamelijke opvoeding, biologie en tijdens het mentoruur wordt aandacht besteed aan een gezonde leefstijl.

Tijdens het startevent werd in de gymzalen met de hele klas tegelijk een indrukwekkende hindernisbaan afgelegd. 10 Klassen vol fanatieke leerlingen stormden de baan door, in hun nieuwe T-shirt, waarin zij uiteindelijk als afsluiting van het project de 5 km zullen lopen tijdens De IJsselloop.

Naast de reguliere leerlingen van Het Stormink zal ook een groot deel van onze ISK-leerlingen aan dit evenement deelnemen. Ook verschillende docenten zijn inmiddels begonnen aan hun training.

In de komende weken wordt het project vorm gegeven in de reguliere lessen LO. Hierin wordt twee keer in de week een training in spelvorm gegeven. Ook wordt er bij biologie en in de mentorles aandacht besteed aan de fitheid van de leerlingen.

Het project iRun2BFit! is een fitheidsprogramma van ongeveer 8 weken. In het programma gaat elke leerling bewust bezig met zijn of haar fitheid, wat zowel positief kan zijn op fysiek als op mentaal vlak. Ze krijgen training, informatie over voeding, hartslag, bloedsomloop enz. Per week ontvangen ze een klein loopprogramma voor thuis dat ze mogen doen, om straks goed voorbereid aan de start van de IJsselloop te staan. Als uw zoon of dochter al actief sport (bijv. 3 keer in de week voetbal), dan kan deze derde training worden overgeslagen.

Uiteindelijk sluiten we gezamenlijk af tijdens de IJsselloop op 19 april; een geweldig evenement om bij aanwezig te zijn met veel leerlingen en ouders.

VIAFOTO: H. ter Haar
BRONFOTO: H. ter Haar
Vorig artikelVrouw overvallen op de Vijfhoek: politie op jacht naar daders
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 28 januari