COLMSCHATE – Na een succesvolle Buurt AED actie in de zomer van 2019, waar Jeurlink Centraal werd uitgerust met een AED in de wijk, is er nu een vervolg aan gegeven. De wijk Jeurlink Centraal heeft, in samenwerking met Boeg Opleidingen, een aantal buurtbewoners geschoold in reanimatie en het kunnen bedienen van de AED. Na het behalen van hun certificaat kunnen zij zich nu gaan aanmelden als burgerhulpverlener.

Nadat de ervaren trainer Hans de benodigde theoretische kennis had gedeeld, was het zaak om het geleerde in de praktijk te gaan brengen op de pop. Al met al meer dan geslaagd en is de buurt weer een stukje veiliger geworden met een aantal nieuwe burgerhulpverleners erbij. Trots op het succes van de actie en de betrokkenheid in de wijk.

Vorig artikelUnieke nestkastjes in Diepenveen
Volgend artikelAnytime Fitness opent tweede vestiging in Keizerslanden