DIEPENVEEN – Op zaterdag 14 maart worden in het kader van NLDoet in Diepenveen zo’n 40 tot 60 nestkastjes opgehangen. Iedereen kent het verhaal wel van de mezen die de processierupsen moeten opeten voordat deze verharen en ons weer dezelfde last als vorig jaar gaan bezorgen. Leerlingen van de Zonnewijzer en Slingerbos gaan figuurtjes tekenen, die vervolgens uitgezaagd gaan worden en op de voorgevel van het kastje gaan prijken. De leerlingen krijgen tevens natuuronderwijs over eikenbomen, mezen en processierupsen.

Deze nestkastjes kun je niet kopen in de winkel; elk kastje is namelijk uniek, doordat er bijvoorbeeld een eigen Pokémon, een dier, Nijntje of iets dergelijks op staat. Het mooie van deze kasten, die al een paar jaar in het bosje aan het Randerpad hangen, is dat ze van buiten-plaat-materiaal gemaakt zijn.

Werkplaats31@ heeft enthousiast gereageerd en gaat uit de grote platen betonplex wandjes zagen en gaatjes voorboren, zodat de kinderen die figuurtjes hebben gemaakt hun eigen kastje in elkaar kunnen timmeren op vrijdag 13 maart. Vervolgens gaan de kasten de eikenbomen in op zaterdag 14 maart.

Wie een helpende hand wil uitsteken om figuurtjes uit te zagen (tweede helft van februari) of om de nestkastjes op te hangen op 14 maart, kan zich opgeven bij: toosvanaarsen@gmail.com. Graag met telefoonnummer.

Vorig artikelWeerbericht donderdag 30 januari
Volgend artikelJeurlink Centraal weer veiliger door nieuwe burgerhulpverleners