DEVENTER – Op vrijdag 24 januari wordt er door leerlingen van groep 8 van de Cees Wilkeshuisschool een openluchtexpositie geopend met de resultaten uit een natuurproject in plantsoen de Plantweerd in de wijk Zandweerd.

Op 1 november j.l. hadden we een workshop ‘Met natuurlijke materialen drukwerken maken’ met leerlingen en docenten van de Cees Wilkeshuisschool en vrijwilligers van de Plantweerd. Belangrijk hierbij is de bewustwording van leerlingen voor het groen in hun eigen omgeving. We hebben over de tuin Plantweerd, die naast de school gesitueerd is, verteld, en wat we als vrijwilligers hier zoal doen. En hoezeer we er zelf van genieten.

Tijdens de wandeling door de Plantweerd zochten de leerlingen materialen, die ze in de klas met behulp van een drukpers en inkt op papier zouden gaan afdrukken. Voordat we deze wandeling gingen maken, gaven we uitleg wat we zouden gaan doen en wat we dus gingen zoeken. Er werd in groepjes van twee samengewerkt. Het werd een interessante wandeling, met werkelijk geïnteresseerde leerlingen.

Van de gevonden materialen, bijvoorbeeld bladeren, veertjes, zaaddozen, bloemen en takjes, hebben ze, terug op school, eigen composities van dit materiaal gemaakt. Daarvan hebben ze met behulp van drukinkt en de drukpers kunstwerkjes gemaakt. De leerlingen hebben hier hun ervaring in poëtische tekst aan toegevoegd.

Middels een mooie samenwerking met leerlingen van groep 8, docenten en vrijwilligers hebben we een bijzondere, leerzame ochtend gehad, en de resultaten waren zeer verrassend. Zo mooi dat we de gesealde kunstwerkjes op 13 palen gaan exposeren, verspreid door de tuin, en zo een openluchttentoonstelling krijgen.

Op vrijdag 24 januari om 11.00 uur wordt deze openluchtexpositie feestelijk geopend door de leerlingen van groep 8 van de Cees Wilkeshuisschool zelf. Locatie: de Plantweerd, plantsoen in de Ruysdaelstraat. U bent van harte welkom!

Vorig artikelInschrijving scholenteams gestart voor 85ste Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi
Volgend artikelPotgrondactie DSC Handbal Diepenveen