DEVENTER – Het Rode Kruis IJsselland locatie Deventer heeft een nieuwe Mindray AED binnengekregen, omdat de oude AED’S aan vervanging toe waren. “Wij hebben naar verschillende AED’S gekeken en zijn uiteindelijk tot deze keuze gekomen”, vertelt Angelique, coördinator bij het Rode Kruis. “Ook hadden wij de gemeente Deventer geïnformeerd en zij stuurden ons door naar Geert Kollen van Stichting AED Deventer. Deze stichting werkt samen met de gemeente Deventer en kon ons daarom ook goed helpen bij het onderhouden van de AED’s, wat ons zeer veel geld heeft bespaard.” Deze AED’S zullen worden ingezet bij alle evenementen waar het Rode Kruis aanwezig is.

“Waar wij heel blij mee zijn, is dat deze AED’S voorzien zijn van een 7inch kleurenscherm en met dezelfde elektroden kunnen wij nu ook kinderen reanimeren, zonder dat wij andere elektroden moeten plaatsen, en hierdoor dus kostbare tijd besparen. Ook kunnen wij nu de ambulancedienst een USB-stick meegeven met de gegevens van de patiënt erop. Deze kan de cardioloog in het ziekenhuis uitlezen, dit scheelt ook weer veel tijd. Wij zijn inmiddels een langdurige samenwerking aangegaan met Geert Kollen van Stichting AED Deventer”, aldus Angelique.

Wilt u ook een AED met een buitenkast en tevens meeprofiteren van de subsidiekorting die Stichting AED Deventer namens de gemeente Deventer bij aankoop van het totaalpakket geeft, dan kunt u contact opnemen via info@stichtingaeddeventer.nl of 0611841275. Ook kunt u bij het Rode Kruis terecht voor EHBO- en reanimatiecursussen.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: het jaar van de Rat
Volgend artikelTijdelijk honderd extra asielzoekers in azc Schalkhaar