SCHALKHAAR – Bij het azc van Schalkhaar komen tijdelijk honderd extra plekken vrij voor asielzoekers. Dat heeft het college van Deventer vandaag besloten. Aanleiding is de grotere instroom van asielzoekers en administratieve problemen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het besluit is deze week besproken met de omwonenden commissie, die geen bezwaar heeft.

‘Alle plekken gevuld’
De plekken komen vooralsnog een half jaar vrij. Waarschijnlijk worden ze alle honderd gebruikt, zegt Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). “We hebben de capaciteit hard nodig, dus ik verwacht dat alle honderd plekken gevuld worden.”

Volgens Bouwmeester kampt de IND met een personeelstekort, waardoor de wachttijden voor statushouders oplopen. Hierdoor zijn er extra plekken nodig voor het toenemende aantal asielzoekers, die voornamelijk uit Syrië, Nigeria en Turkije komen.

De gemeente Deventer noemt de administratieve problemen zorgelijk. “Wij vragen de staatssecretaris met klem om de problemen bij het COA en de IND op de lossen”, zegt woordvoerder Gideon Burgers. (Bron: RTV Oost)

BRONFOTO: RTV Oost
Vorig artikelNieuwe Mindray AED voor het Rode Kruis
Volgend artikelGun uzelf het gemak van mij als uw persoonlijk reisadviseur