DEVENTER – Rapper Snelle wint de Deventer Promotieprijs 2020. Zaterdagavond 4 januari werd hij in zijn kleedkamer in het Burgerweeshuis verrast door wethouder Thomas Walder en Carlijn Leenders, directeur van Deventer Marketing. Dat werd dinsdagavond 7 januari publiekelijk bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Gemeente Deventer.

De Deventer Promotieprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf dat zich op een bijzondere manier inzet voor de promotie en marketing van Deventer.

Lars Bos, alias Snelle, presenteert zichzelf herkenbaar als Deventer artiest en is enorm populair bij een jonge doelgroep in Nederland. Snelle draagt Deventer een warm hart toe en draagt de trots op Deventer uit in diverse media. Bij zijn succes blijft Lars een gewone, nuchtere jongen met een typisch Deventerse uitstraling: authentiek, eigenwijs en vernieuwend. Snelle is een ambassadeur voor Deventer bij uitstek. Daar is Deventer trots op!

Snelle reageerde enorm verrast: “Ik ben hier wel echt heel erg trots op. Ik heb heel veel plannen, dromen en ambities en die zijn altijd op Deventer gericht. Er wordt mij vaak gevraagd of ik niet naar de Randstad moet verhuizen, maar dan zeg ik altijd nee, want dat kan ik nooit meer ‘thuis komen’ s ’avonds. Ik wil nooit meer weg uit Deventer.”

Thuis in het Burgerweeshuis

Lars Bos, alias Snelle, is na een start als Burger Beurs Talent van het Burgerweeshuis in recordtempo doorgebroken met zijn muziek. In 2019 stonden meerdere hits tegelijk in de hitlijsten en won hij diverse (inter)nationale prijzen.  Met zijn platenlabel geeft hij samen met zijn team jonge talenten de kans om net als hij door te groeien.

Aanmoediging om door te gaan

Het doel van de Deventer Promotieprijs is tweeledig: waardering voor een Deventer persoon, bedrijf of organisatie voor de bijdrage aan de promotie van Deventer én als aanmoediging om er mee door te blijven gaan. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk gemaakt is door de Deventer edelsmeden van MinkKoot.

Normaliter wordt de prijs tijdens de Nieuwjaarsreceptie uitgereikt, maar dit jaar is de winnaar tijdens de receptie in het buitenland. Daarom werd de prijs al zaterdagavond in het geheim uitgereikt voorafgaand aan het concert van Snelle in het Burgerweeshuis.

De prijs werd dit jaar voor de 26e keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer: Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar Carlos van Dijk van interieurwinkel Carlos in Huis in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat.

Vorig artikelDeventer maakt kans op titel beste binnenstad 2020
Volgend artikelMeteoor gezien boven Deventer