DEVENTER – De Deventer binnenstad is genomineerd voor de verkiezing Beste Binnenstad 2020. Deventer neemt het in de categorie middelgrote steden op tegen negen andere steden. De andere genomineerden zijn Alphen aan den Rijn, Ede, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel, Uden en Woerden.

Ook in de categorie grote steden zijn tien plaatsen genomineerd. Alle geselecteerde binnensteden krijgen nu de tijd om een bidbook aan te leveren, waarin zij aan de hand van drie toonaangevende projecten/processen toelichten welke ontwikkeling de binnenstad heeft doorgemaakt in de periode 1 januari 2017 tot 1 januari 2020. Daarnaast worden er twee speeddate-ochtenden georganiseerd (grote en middelgrote binnensteden) waar de genomineerden de gelegenheid krijgen om het bidbook toe te lichten en vragen van de jury te beantwoorden.

Op basis van het bidbook, de speeddate en de data uit de Binnenstadsbarometer zullen de juryleden op 9 maart de twee finalisten per categorie kiezen. De vier finalisten krijgen vervolgens een bezoek van de voltallige jury en worden beoordeeld op zes thema’s: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. Half mei worden de winnaars bekend gemaakt.

De verkiezing wordt georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement. Sinds 1995 stimuleert en professionaliseert het Platform Binnenstadsmanagement als onafhankelijke organisatie de samenwerking in centrumgebieden in Nederland. Het Platform Binnenstadsmanagement ondersteunt en organiseert professionele samenwerking in binnensteden en centrumgebieden, met als doel het vitaal, leefbaar en economisch aantrekkelijk houden van de binnensteden.

Vorig artikelStadsgezicht verstoord door nieuwe installaties op dak Luxor
Volgend artikelRapper Snelle wint Deventer Promotieprijs 2020