zaterdag, 22 juni 2024

Richard van der Venne direct naar RKC Waalwijk

DEVENTER – “Een moeilijke keuze, maar deze kans kan en wil ik niet laten schieten.” Go Ahead Eagles heeft overeenstemming bereikt met RKC Waalwijk over de transfer van Richard van der Venne. De middenvelder, die 63 officiële wedstrijden voor Go Ahead Eagles speelde (20 goals), maakt per direct de overstap naar de Waalwijkers.

Richard van der Venne kwam in de zomer van 2018 over van TOP Oss. Zijn vader had de docuserie Home of Eus bekeken en concludeerde dat zoonlief uitstekend zou passen in De Adelaarshorst. “Dat is helemaal uitgekomen”, zegt Van der Venne nu, anderhalf jaar later. “Ik heb er ontzettend van genoten voor Go Ahead Eagles te spelen, eigenlijk elke wedstrijd weer. De supporters als één man achter het team, met name natuurlijk in de wedstrijden waarin het er echt om ging.”

Hij noemt de bekerwedstrijd tegen FC Twente van vorige maand, maar natuurlijk ook de Play-Offs van afgelopen mei. “Tegelijkertijd het hoogtepunt als het dieptepunt van mijn carrière”, verzucht hij. Nu vertrekt hij naar de tegenstander van toen: RKC Waalwijk. Een moeilijke, maar bewuste keuze. “Eredivisie spelen is altijd mijn droom geweest”, legt de middenvelder uit. “Anderhalf jaar geleden was ik nog semi-prof bij TOP Oss, nu kan ik mezelf op het hoogste niveau gaan laten zien bij een mooie club. Je weet nooit wanneer zo’n kans weer langs komt. Daarom kan en wil ik ‘m niet laten schieten. Hoe moeilijk het ook is Go Ahead Eagles te verlaten.”

Richard van der Venne zou ze het liefst allemaal persoonlijk de hand schudden: de supporters, de mensen op de club. Dat gaat niet. “Daarom bij dezen een oprecht dankwoord voor de afgelopen anderhalf jaar. Bij Go Ahead Eagles ben ik volwaardig profvoetballer geworden en heb ik grote stappen kunnen zetten. Ik wens dan ook iedereen bij Go Ahead Eagles het allerbeste!”

Go Ahead Eagles bedankt Richard van der Venne op zijn beurt voor de tomeloze inzet gedurende zijn tijd bij de club, en wenst hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan. (FOTO: Erik Pasman)

Vorig artikelHet Vlier verplaatst eindexamengala: vroege vakantievierders de dupe
Volgend artikelGA Eagles versterkt zich met Soufyan Ahannach
error: Content is beschermd!!!