vrijdag, 12 juli 2024

GA Eagles versterkt zich met Soufyan Ahannach

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zich voor een half jaar versterkt met Soufyan Ahannach. De 24-jarige aanvallende middenvelder, die tevens als linksbuiten uit de voeten kan, komt over van Brighton & Hove Albion.

Wie de naam Ahannach intikt op Google, komt er al snel achter dat Soufyan Ahannach niet de enige Ahannach is waarbij het voetbalbloed door de aderen stroomt. Zijn broer Alami was in het verleden jarenlang profvoetballer bij Telstar, MVV en FC Emmen, terwijl zijn andere broer Abderrahman een zeer verdienstelijk zaalvoetballer was. Bovendien voetbalt neef Anass bij Almere City FC en heeft hij ook nog een neef die in Qatar speelde.

Het grote voetbalpubliek leerde Soufyan Ahannach voor het eerst echt kennen in het seizoen 2016/2017. Voor Almere City FC scoorde de geboren Amsterdammer in 38 wedstrijden liefst 18 doelpunten en was hij als assistgever bij 15 goals betrokken. Zijn trainers tijdens dat seizoen in Almere? Jack de Gier en Marco Heering. “Dat seizoen betekende voor mij wel de definitieve doorbraak, ja”, geeft Ahannach aan. “De komst van Jack de Gier, begin 2016, was voor mij echt een schot in de roos. Bij Almere City was hij toch een soort vaderfiguur voor me. Ik vind het belangrijk dat er naast het voetballende gedeelte ook een sociale klik is met een trainer.”

Zijn scoringsdrift bleef ook aan de andere kant van de Noordzee niet onopgemerkt. Soufyan Ahannach tekende in de zomer van 2017 een driejarig contract bij Brighton & Hove Albion, dat in de Premier League uitkomt. “De stap van de Eerste Divisie naar de Premier League was enorm groot”, blikt Ahannach terug op zijn Engelse avontuur. “Ik vergelijk het wel eens met iemand die in één keer van de basisschool naar de universiteit gaat. Mijn eerste half jaar in Engeland was fantastisch. Ik trainde op hoog niveau en werd vervolgens verhuurd aan Sparta Rotterdam. Een tijdelijke stap naar de Eredivisie, die niet ongewoon is voor spelers van clubs uit de Premier League.”

In april sloeg het noodlot echter toe voor Soufyan Ahannach. Als speler van Sparta Rotterdam liep hij een dubbele beenbreuk op, waarna hij een jaar uit de roulatie was. Eenmaal weer fit volgde een verhuurperiode bij Union St. Gilloise uit België, maar daar kwam Ahannach weinig aan spelen toe. “In België miste ik de klik met de trainer een beetje, ondanks dat we bij Union St. Gilloise wel een fantastische spelersgroep hadden”, zegt Ahannach, die bij Go Ahead Eagles met rugnummer 30 gaat spelen. “In Nederland voel je vanaf dag één het verschil in ontvangst. Ik merk het nu ook weer aan de manier waarop ik door iedereen bij Go Ahead Eagles welkom wordt geheten. Dat geeft me een warm gevoel en dat wil ik de komende maanden terugbetalen door met mijn spel belangrijk te zijn voor de club.”

Paul Bosvelt: “Soufyan voegt creativiteit en scorend vermogen toe aan onze selectie. Hij kan bovendien niet alleen als aanvallende middenvelder, maar ook als linksbuiten worden ingezet. Met de komst van Soufyan spelen we in op het eventuele vertrek van een van onze basisspelers. Soufyan maakt een heel gretige en ambitieuze indruk en wil zich graag weer laten zien.” (FOTO: Henny Meyerink

Vorig artikelRichard van der Venne direct naar RKC Waalwijk
Volgend artikelOpnieuw een ongeval op de ´flitspalenkruising´
error: Content is beschermd!!!