DEVENTER – Team Regioverpleegkundigen is officieel van start gegaan. Tijdens een officiële Kick Off stonden het team en de betrokken projectleiders in de spotlights.

De Regioverpleegkundige is een initiatief van negen Sallandse zorgverleners. Het team gaat in de avonden, nachten en weekenden aan de slag voor al deze organisaties. Reden dat dit team in het leven is geroepen is het garanderen van kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige zorg tijdens de avonden, nachten en weekenden. Overigens start het team eerst met de nachtdiensten. Later wordt dit uitgebreid naar avonden en weekenden. Het team is enthousiast, leergierig en vindt het vooral bijzonder om samen te werken met verpleegkundigen van een andere organisatie.

Samenwerken noodzakelijk
Jan Griepink, bestuurder van Carinova en een van de initiatiefnemers van Team Regioverpleegkundige, benadrukt tijdens de kick-off de noodzaak om samen te werken. ,,In 2040 zijn er 1,5 miljoen extra arbeidskrachten nodig en is er behoefte aan 260.000 verpleeghuisplaatsen”, stelt hij. ,,Die extra plaatsen in de verpleeghuizen gaan er niet komen, er zijn immers grenzen aan de groei van de zorg. Hoe we de zorg wel kunnen organiseren, is een enorm vraagstuk dat we alleen kunnen oplossen als we goed met elkaar samenwerken. Het vraagt van ons allemaal creativiteit om buiten de bestaande kaders te denken en te doen. Dat lukt alleen als je regionaal samenwerkt. De initiatieven waar we in het programma Samen voor Sallandse Zorg nu aan werken, zijn nog maar een begin. Maar het is wel een mooi begin. Ik ben trots op de regio en op het Zorgkantoor Midden IJssel, dat ons hierin ondersteunt. Team Regioverpleegkundigen: veel succes!”

Felicitaties 
Jacqueline Poortvliet van Zorgkantoor Midden IJssel feliciteert de Regioverpleegkundigen met hun baan en met het feit dat ze werken voor organisaties die het mogelijk maken om dit te realiseren. ,,Blijf met ons meedenken”, geeft ze het team mee. ,,Want we willen niet alleen goede zorg bieden aan onze cliënten, maar het is ook belangrijk dat jullie een baan hebben waarin je plezier hebt.”

Goede voorbereiding
Jackie van Beek, directeur bestuurder van ’t Dijkhuis en vicevoorzitter van de stuurgroep Samen voor Sallandse Zorg, nodigt eerst de leidinggevenden van het team uit en gaat daarna in gesprek met de Regioverpleegkundigen. Manager Ingrid Schouw is supertrots op het enthousiaste team. ,,Tijdens de eerste dienst ben ik even gaan kijken”, vertelt ze. ,,De dames hadden alles tot in de puntjes voorbereid, mooi om te zien. Haar collega Laura van Sluijs vindt de start een mooie mijlpaal en zeker reden voor een feestje. ,,Ik ben er trots op dat het ons allemaal is gelukt om te starten met dit team.”

Van elkaar leren
De Regioverpleegkundigen laten weten dat ze het vooral erg waardevol vinden om samen te werken met collega’s van verschillende organisaties. ,,We kunnen ervaringen uitwisselen, samen sparren en bij elkaar in de keuken kijken”, geven ze aan. ,,Daar leren we veel van.” Maar er zijn ook nog wensen. ,,Ik hoop dat de thuiszorg ook snel onderdeel van ons werk wordt”, zegt Jeroen Ruhof. ,,Want daar ligt mijn hart.” En, het team verwelkomt ook graag nieuwe collega’s in deze prachtige nieuwe functie. ,,Want dan kunnen we onze dienstverlening uitbreiden”.

Vorig artikelWeerbericht maandag 20 januari
Volgend artikelSamen stamppot eten in Gemeenschapshuis de Kuip in Colmschate