DEVENTER – Thomas Krol is de kersverse Europees kampioen op de 1500 meter. De schaatser uit Deventer maakte in Thialf zijn favorietenrol volledig waar en greep in een razendsnelle tijd van 1.43,67 het goud.

De regerend wereldkampioen op de 1500 meter liet de concurrentie letterlijk zijn hielen zien en was meer dan een seconde sneller dan de Rus Denis Yuskov (1.44,80). Het brons was voor Patrick Roest (1.44,82). Twee jaar eerder in het Russische Kolomna moest Krol Yuskov nog voor laten gaan en genoegen nemen met de tweede plek op de EK afstanden.

Teamsprint

Krol zou aanvankelijk ook in actie komen op de teamsprint. Vanwege het krappe tijdschema doen de Nederlandse schaatsers echter niet mee aan dit onderdeel.

De schaatsbond KNSB had er bij de internationale bond ISU op aangedrongen om enige ruimte in het programma te scheppen. Er zitten vrijdag slechts 40 minuten tussen de 1500 meter en de teamsprint van de mannen, waardoor de schaatsers nauwelijks kunnen herstellen. Aangezien de ISU het schema niet wil wijzigen, is in overleg met de betrokken sporters en coaches besloten de teamsprint niet te rijden. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelDeventer NS station bestaat 100 jaar
Volgend artikelNog kaarten beschikbaar voor Lettelse revue