DEVENTER – Bij een controle van de politie en de belastingdienst is woensdagavond een man van de weg gehaald die rondreed zonder rijbewijs, maar ook nooit een rijbewijs heeft gehad. Hij werd van de weg geplukt terwijl hij met vrouw en kinderen onderweg was. Bij de controle, waarbij kentekens van auto’s werden gescand, werden drie auto’s in beslag genomen.

Doel van de controle was personen met bijvoorbeeld betalingsachterstanden van de weg te halen. Daarnaast werden ook automobilisten bekeurd voor verkeersovertredingen zoals bellen achter het stuur, door rood rijden, rijden zonder gordel en gladde banden. Een automobilist kreeg een boete omdat hij in de bebouwde kom 45 kilometer per uur te hard reed.

De bestuurder van een kleine vrachtwagen kreeg een bekeuring omdat hij zijn voertuig te zwaar beladen had. Het maximale gewicht aan goederen dat met de vrachtwagen vervoerd mocht worden, was 3500 kilo. Dat gewicht werd met 800 klilo overschreden. (Bron RTV Oost)

Vorig artikelWeerbericht donderdag 13 februari
Volgend artikelGA Eagles ziet vanavond kansen tegen FC Utrecht