vrijdag, 19 juli 2024

GA Eagles ziet vanavond kansen tegen FC Utrecht

DEVENTER – Go Ahead Eagles staat aan de vooravond van een beladen beker wedstrijd. Vanavond speelt Go Ahead Eagles in eigen huis tegen FC Utrecht in de kwartfinale van de beker. Go Ahead Eagles, wat maar nipt doorbekerde tegen IJsselmeervogels, neemt de Utrechtenaren als underdog in ontvangst.

Go Ahead Eagles won afgelopen vrijdag van Eindhoven (3-1). Na een weekend vrij is de club op maandag begonnen met de voorbereidingen op de kwartfinale tegen FC Utrecht. Go Ahead Eagles neemt hierbij de ‘underdog-rol’ aan. ”Je gaat er altijd vanuit dat, zo hebben we dat met Twente ook gehad, als je tegen een eredivisieploeg speelt dat je vanuit de underdogpositie kan verrassen” aldus de Gier. ”Met die insteek zullen we ook de wedstrijd aanvliegen, we hebben bij Twente uit ook gezegd dat we die kunnen winnen en dat geldt voor de wedstrijd tegen Utrecht ook.”

Selectie
Ook Elso Brito is erbij. ”In principe is alles wat op het veld stond vandaag fit,” hiermee verwijst de trainer naar de training van vandaag. ”Beukema zal ook bij de selectie zitten, hij komt echt alleen voor het gevoel bij de selectie. We zullen hem nog niet kunnen gebruiken. Maar het is goed voor het gevoel rondom die wedstrijd en daarom nemen we hem mee.” De speler is vier weken geleden aan zijn knie geopereerd en zal dus geen speelminuten maken komende donderdag.

De trainer denkt zeker dat het een pluspunt is dat het een thuiswedstrijd is. ”Zeker in de fase waarin je nu zit, ik begreep dat er ongeveer 8500 kaarten zijn verkocht, dus ik ga er wel vanuit dat het morgen volstroomt, dan is er thuispubliek en dat kan wel een voordeel zijn.”

Kansen
”We gaan ons eigen spel proberen te spelen.” aldus Veldmate. ”De kunst is dat je het moet zien als een normale wedstrijd, dat je je eigen ding moet proberen te doen. De dingen waar wij voor staan om die zo goed mogelijk uit te voeren, Ik denk dat dat tegen FC Utrecht ook mogelijk is.”

De club heeft deze week de Utrechtenaren goed geanalyseerd en proberen dat zo goed mogelijk te trainen. ”We gaan kijken waar we ze kunnen verassen en dan is het altijd zaak dat dat op het moment suprême eruit komt.” vertelt de verdediger.

De verwachtingen van FC Utrecht zijn niet heel anders dan normaal. ”Die zullen denk ik ook geen gekke dingen doen, Ze hebben nogal wat keus. Vorig weekend hebben ze ook drie keer gewisseld in een keer, dat zijn niet de minste spelers die dan in het veld komen. Dus daarin hebben ze genoeg keus.”’ aldus Veldmate. ”Ze zullen waarschijnlijk in een 4-3-3 opstelling komen, dat doen ze meestal en met welke spelers dat moeten we zien. Maar wat ik zeg daar blijf ik bij: Als je zelf goed op het veld staat dan kan je een hele hoop hebben.”

Bekerwedstrijd
De bekerwedstrijd in de Adelaarshorst begint vanavond om 18.30 uur. Go Ahead Eagles doet dan een poging om zich te plaatsen voor de halve finale van de KNVB-beker.  De Deventer club is – samen met NAC Breda – de enige club in de kwartfinales die niet actief is op het hoogste voetbalniveau in Nederland. (Bron:Deventer radio en Televisie)

Vorig artikelAutomobilist die nooit rijbewijs haalde van de weg gehaald
Volgend artikelVeel variatie bij nieuwbouw in Okkenbroek
error: Content is beschermd!!!