Scheidsrechter Siemen Mulder had ongewild een hoofdrol in het duel vorige week tegen NEC. Ik ben zelf zeven jaar scheidsrechter geweest, dus kan en mag een beetje meepraten. Sinds de invoering van de VAR staan de afgevaardigden van de KNVB nogal onder hoogspanning. Zo erg, dat de grensrechters bijna niet meer durven te vlaggen.

Dat was toch niet de bedoeling van het systeem, we zien dat de VAR meer en meer een hoofdrol krijgt. In de eerste divisie zijn we gelukkig nog verlost van dat ‘monster’, wat zijn voor- en nadelen heeft. Maar door de tijd heen zijn we er ook gewend aan geraakt, je krijgt immers scheidsrechters van het niveau waarop je voetbalt. Terug naar vrijdag waar er werd gewonnen van NEC, mede door het goed opletten van scheidsrechter Siemen Mulder. Deze zag een kopduel op het middenveld erg goed, Van Landschoot raakte de bal die opgepikt werd door Antoine Rabillard.

De Fransman twijfelde even, net als alle andere spelers. Dit omdat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak. Best logisch, temeer de Eagles spits in buitenspel positie stond. Maar wat de grensrechter niet had gezien, was dat de bal kwam van een NEC speler waardoor er geen sprake meer was van buitenspel. Scheidsrechter Mulder riep luid: “Eigen speler, doorgaan!” Iets wat Kowet goed deed en leidde tot de verlossende 2-0. Van Landschoot en NEC waren woedend, temeer het spel even stil viel gezien het vlagsignaal van de grensrechter, die trouwens vrij snel zijn vlag weer ‘streek’ op de adequate reactie van de scheids.

Daarnaast bleek dat de ‘koppende’ NEC speler, Van Landschoot, ook nog een bloedneus had. De Belg claimde een elleboogstoot, maar Mulder wees dat subiet van de hand: “Is niets van waar, jullie hoofden kwamen tegen elkaar”. De NEC speler was na het duel ook furieus, maar de scheidsrechter had het geweldig gezien. De beelden wezen dat ook uit. De regels zijn daar ook glashelder in, de wedstrijd wordt pas stilgelegd als de scheidsrechter fluit. Het zat de ploeg van De Gier dus best wel mee, zoals vaker dit seizoen. Dat dwing je misschien ook af…

Vorig artikelGenomineerden Deventer Sportverkiezing bekend
Volgend artikelActiviteiten ZijActief Schalkhaar in maart