DEVENTER – Crêpes en Smoothies sluit op zaterdag 22 februari haar deuren aan de Walstraat 37 in Deventer. In de afgelopen 6 jaar zijn 17 jongeren doorgestroomd naar betaald werk en hebben 10 jongeren een plek bij ons gevonden voor dagbesteding. Ook zijn er 5 jongeren die een niveau 1 diploma hebben behaald en worden er verschillende jongeren ambulant begeleid.

Wij zijn ongelofelijk trots op de jongeren die door vallen en opstaan stappen hebben gemaakt. In de afgelopen jaren zijn er verschillende horecazaken bijgekomen die jongeren kansen bieden in de horeca, deze positieve ontwikkeling betekent voor ons dat we een nieuwe koers moeten varen om nog meer jongeren te bereiken. Een overname kandidaat is gevonden en wij gaan verder met onze ambities.

Wij gaan onze focus verleggen naar ambulante dienstverlening onder de naam Socialer Ondernemen Deventer. Drijvende kracht hierachter zijn Tjeerd van Dixhoorn en Marieke Rinsma. Wij zetten ons in voor begeleiding thuis, op school en op het werk. We willen met scholen en bedrijven doelgericht in actie komen om alle jongeren in Deventer perspectief te bieden.

Dit doen we niet alleen, maar samen met partners in de stad. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hun eigen talenten en doelen ontdekken en beseffen dat ze ertoe doen. Belangrijke uitgangspunten zijn het behalen van een diploma of het behouden van werk. Hierbij is de thuissituatie natuurlijk van groot belang. Samen met de jongere en betrokkenen stellen we haalbare doelen op en zetten we de weg tot actie in. Wij hopen dat veel bedrijven en partners zich bij ons aansluiten om onze ambities te realiseren. www.sodeventer.nl / tjeerd@sodeventer.nl

Vorig artikelSnelweg a1 bij Deventer afgesloten tijdens ontmanteling ‘V1-bom’
Volgend artikelNieuwe pop-up expositie: Speelgoedrage nr.1: LEGO Bouw mee!