DEVENTER – De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werkt op zondag 8 maart aan het verwijderen van de V1-bom naast de A1. De snelweg is deze dag daarom deels afgesloten.

V1-bom
Bij de werkzaamheden voor de verbreding van de A1 vlakbij Deventer zijn onderdelen gevonden van een V1. Dit is een onbemand straalvliegtuig met gevechtslading dat veel gebruikt is tijdens de Tweede Wereldoorlog. De V1 ligt op het grondgebied van Deventer: op de grens met de gemeente Voorst, ter hoogte van Wilp.

Zolang het object ongestoord in de grond ligt, is er geen enkel risico voor de omgeving. Het gebied rondom het object in de grond is afgezet en het is verboden om dit terrein te betreden.

Maatregelen
Op de dag van het ontmantelen zijn er maatregelen nodig om de veiligheid te garanderen. Welke maatregelen er gelden op 8 maart is vanaf 21 februari te lezen op de website van de gemeente Voorst en de gemeente Deventer.

Mensen die in een straal van 1400 meter rond de vindplek van de V1 wonen zijn al per brief geïnformeerd en worden bijgepraat tijdens een avond voor belanghebbenden. Deze avond is op 24 februari in Sportcomplex Jachtlust in Twello vanaf 19.30 uur.

Vorig artikelOprichting buurtvereniging Bergkwartier
Volgend artikelCrêpes en Smoothies stopt, Socialer Ondernemen Deventer gaat verder