donderdag, 25 juli 2024

Een zomer lang kunst langs de IJssel

FOTO: IJsselbiënnale

DEVENTER – De data van de IJsselbiënnale zijn bekend. Vanaf 19 juni tot en met 20 september kan er weer genoten worden van de internationale kunstroute langs de mooiste rivier van Nederland.

De IJsselbiënnale leidt je deze zomer langs 26 spannende monumentale kunstwerken op bijzondere locaties, dwars door het karakteristieke IJssellandschap met zijn weidse uiterwaarden en zijn schat aan cultureel erfgoed. 

Naast de kunstroute is er voor cultuur- en natuurliefhebber nog veel meer te beleven: het evenement biedt een activiteitenprogramma met een rijke schakering aan rondleidingen, lezingen, exposities, muziek en theater langs de rivier, bij sluizen, op landgoederen en in de karaktervolle Hanzesteden.

De IJsselbiënnale kun je het beste op de fiets ontdekken. De organisatie zet voor deze editie in ieder geval vol in op het gebruik van de fiets. De fiets past als energiezuinig vervoermiddel uitstekend bij het klimaatthema van de IJsselbiënnale. Nieuw is dat de hele route van de IJsselbiënnale l is onderverdeeld in 4, prachtige fietsroutes, die je – als je dat wil – ook weer terugbrengen naar je startplek

Medio februari worden de namen van de deelnemende kunstenaars bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.ijsselbiennale.nl 

Vorig artikelAvondvierdaagse Deventer, wie helpt er mee?
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 04 februari
error: Content is beschermd!!!