DEVENTER – Elke eerste maandag van de maand wordt in heel Nederland om 12.00 uur het noodsituatie-alarm getest, voorheen het luchtalarm. Extinction Rebellion (XR) Deventer grijpt dit moment aan om aandacht te vragen voor de klimaat- en ecologische crises waarin we ons bevinden. Vanmiddag klokslag 3 over 12 stonden er een handjevol activisten op de Brink om voor dood neer te vallen tijdens het luchtalarm. Op de Facebook pagina van het Deventer nieuws kunt u het filmpje zien.

Ook in verschillende andere steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leeuwarden, Nijmegen, Delft en Enschede vielen rebellen gelijktijdig om stipt 12.00 uur een Die-In (ligstaking) doen.

https://www.facebook.com/hetdeventernieuws/videos/168705094431006/

Vorig artikelWeerbericht maandag 03 februari
Volgend artikelEvenementenbureau VVV en Mediaburo Schoppema maken officiële bevrijdingskrant