DEVENTER – Bewoners van het zuidelijk deel van het Bergkwartier hebben vorige week ingestemd met de oprichting van een buurtvereniging. Maar liefst ruim dertig bewoners kwamen bij elkaar om met elkaar te praten over het doel van de vereniging en de statuten werden doorgenomen.

Het bestuur, bestaande uit vijf mannen, werd voorgesteld. Een groep bewoners die het oprichten van de vereniging heeft voorbereid, verspreidde eerder een enquête en een flyer met de volgende tekst: “Niet voor niets zie je dagelijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland dwalen door onze mooie straten en stegen. Toch kunnen zich ontwikkelingen voordoen, nu en/of in de toekomst, waarvan wij als bewoners iets vinden. Waarover u, ik, wij een mening hebben.” Het gaat niet alleen om een mening hebben. “Er zijn ook heel veel goede en concrete ideeën”, zo schrijft de voorbereidingsgroep. Het bestuur van de vereniging wil graag gesprekspartner zijn van de gemeente. Eerste aanspreekpunt hiervoor is de wijkmanager.

Verenigingen binnenstad
In de wijk Binnenstad zijn meerdere bewoners-, buurt- en belangenverenigingen actief. De besturen van de verenigingen zijn door de gemeente en Stichting Deventer Binnenstad management uitgenodigd voor een ‘benen-op-tafel’ overleg om kennis te maken en onderwerpen die hen bezighouden met betrekking tot de binnenstad te bespreken.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Zeeland
Volgend artikelSnelweg a1 bij Deventer afgesloten tijdens ontmanteling ‘V1-bom’