DEVENTER – Het programma van de Deventer Boekenweek van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020 is bekend. Het landelijke thema staat dit jaar in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Annejet van der Zijl schreef het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette en Özcan Akyol het Boekenweekessay Generaal zonder leger. De Boekenweekauteurs trekken het land in om lezers te ontmoeten. Uiteraard komt Özcan Akyol in zijn woonplaats Deventer bij boekhandel Praamstra langs op vrijdag 13 maart.

In Deventer kijken we uit naar negen dagen boekenfeest. De deelnemende culturele instellingen hebben alles wat met literatuur te maken heeft uit de kast gehaald en tal van activiteiten rondom het thema gepland. Zo kan er worden genoten van rebelse verhalen, minicolleges over dwarsdenkers, boekverfilmingen, theater, poëzie, jonge schrijftalenten, lezingen, exposities en zelfs een radio uitzending.

De Stichting Deventer Boekenweek organiseert de feestelijke opening van de Deventer Boekenweek op zaterdag 7 maart in Bibliotheek Centrum, de Boekenweek Pubquiz op woensdag 11 maart in Podium De Hip (teams kunnen zich via de website opgeven) en Cursiefjes in de Kroeg: vijf schrijvers in vijf kroegen op zondag 8 maart in de Deventer binnenstad.

Stadsdichter Robin Bleeker zal worden benoemd als Boekenweekburgemeester en schrijft in die functie een Boekenweekgedicht, dat hij tijdens de opening op 7 maart zal voordragen.

Kijk voor het volledige programma op www.deventerboekenweek.nl

Vorig artikelAuto gaat in vlammen op in Deventer: nummer zeven dit jaar
Volgend artikelEen hechte band tussen ouder en baby