DEVENTER – Na je bevalling breekt een erg belangrijke periode aan: de tijd waarin een baby en zijn ouders aan elkaar wennen en naar elkaar toegroeien. Een goede hechting heeft je kindje zelfvertrouwen en een veilig gevoel. Zo kan je kindje zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel gezond ontwikkelen, De kraamverzorgende van Naviva doet er alles aan om het hechtingsproces tussen jullie te bevorderen. Zij geeft je daarom graag meer dan alleen goede kraamzorg.

Zo laat de kraamverzorgende je kennismaken met Dunstan Babytaal. Alle kinderen wereldwijd maken vijf kenmerkende huilgeluidjes voor bijvoorbeeld honger, vermoeidheid en ongemak. Door goed te luisteren en te kijken naar je kindje leer je deze geluiden herkennen en weet je waar hij behoefte aan heeft. Zo kun je sneller en beter in zijn behoeften voorzien. Dit voorkomt overmatig huilgedrag en bevordert de hechting tussen jullie.

Een andere methode die de kraamverzorgende van Naviva  inzet is draaiend verzorgen. Een methode gebaseerd op veilige, ronde bewegingen tijdens verzorgende handelingen, zoals aankleden en verschonen. Een andere techniek die zij je leert is babymassage: een ontspannen moment tussen baby en zijn mama of papa. Wil je meer weten over hechting in de kraamweek? Kijk op www.naviva.nl.

Vorig artikelProgramma Deventer Boekenweek van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart
Volgend artikelVrouwen vieren vrijheid in Deventer