woensdag, 24 juli 2024

Studentencomplex ‘T Kwartier Deventer geopend

DEVENTER – Studentencomplex ‘T Kwartier werd op 12 februari officieel geopend. Het studentencomplex is all electric, CO2-neutraal en gebruikt een bijzondere manier van verwarmen. TEDX-spreker en trendwatcher Ruud Veltenaar was aanwezig om te vertellen over zijn visie op een duurzame toekomst en de rol van vastgoedsector daarin.

Ruud Veltenaar
TEDX-Spreker, inspirator, filosoof en trendwatcher. Hij is het allemaal. Veltenaar verzorgt colleges, masterclasses en workshops op verschillende universiteiten en business school in het binnen- en buitenland. Hij houdt zich vooral bezig met de trends en ontwikkelingen met impact op welvaart, welzijn, leven en werk. Veltenaar legde aan het publiek uit hoe duurzaamheid er uit hoort te zien, en wat dit betekend voor de toekomst.

Arne Dolle
Dolle is Directeur vastgoed bij DUWO. We vroegen hem waarom Deventer is uitgekozen als eerste nieuwbouwpand in het Oosten. “Omdat hier een hoge school zit. De hoge school groeit. Er zijn meer studenten die vooral in het tweede jaar op zich zelf willen wonen, maar wel in de buurt van hun school. Hierin is schaarste en wij vullen dat in.”

Rob de Geest
De Graaf is nu één jaar wethouder van onder andere Wonen Gemeente Deventer. DRTV vroeg hem in een interview over de samenwerking tussen de Gemeente en DUWO. “De gemeente heeft met DUWO afspraken gemaakt over hoe je kan zorgen voor woningen voor de studentendoelgroep in Deventer.” legde hij uit. “Dit is een hele belangrijke doelgroep voor Deventer als studiestad.” Ten slotte vroegen wij de Geest of er in de toekomst plannen zijn voor zulke woningen. “Deventer is een studentenstad. Er is dus ook echt behoefte aan woningen voor studenten. Hier wordt natuurlijk wel over na gedacht.”
(Bron: Deventer RTV)

Vorig artikelVier Carnaval met en bij de Deurzakkers Daeventer
Volgend artikelEerste apenkooi voor volwassenen in Deventer
error: Content is beschermd!!!