DEVENTER – Op zaterdag 22 februari kunnen volwassenen weer even kind zijn en de goede oude tijd herbeleven. Dan vindt namelijk de eerste Apenkooi voor Volwassenen plaats in Deventer. “Wie heeft er geen goede herinneringen aan apenkooi? Een zaal vol toestellen om te rennen, slingeren, klimmen en springen. En natuurlijk te zorgen dat je niet getikt wordt of ‘in het water’ komt.”

Vaak was het de laatste gymles voor een schoolvakantie. Alle toestellen stonden kriskras door de zaal. Met touwen kon je van de ene naar de andere bank. De trampoline stond voor de kast, met een dikke mat erachter. En hoepels zorgden dat je verschillende routes kon lopen. “Een feest voor veel kinderen om een aantal keer per jaar te mogen apenkooien”, aldus organisator Sylvia Plette. “Veel volwassenen kijken hier met plezier op terug. Het lijkt me leuk om ze deze geweldige gymles nog een keer te laten ervaren.”

Op zaterdagavond 22 februari kunnen volwassenen van 19.30 tot 21 uur komen apenkooien in de gymzaal bij Kei13. “Alleen of met een groepje vrienden: iedereen is welkom. Voor vijf euro doe je mee”, zegt Sylvia. “En kinderen van deelnemers mogen tussen 19 en 19.30 uur gratis een potje apenkooi komen spelen.” Opgeven is verplicht en kan via sylviaplette@hotmail.com. Zie ook op Facebook ‘Apenkooi voor Volwassenen Deventer’.

Vorig artikelStudentencomplex ‘T Kwartier Deventer geopend
Volgend artikelVoorzitter Frans de Vries (Deventer Schoolvoetbalcommissie) overleden