DEVENTER – Het thuisfront is altijd erg belangrijk voor de militair en veteraan. Zonder een goede band met het thuisfront kan een militair gewoonweg niet goed functioneren. Daarom willen de veteranen van Stichting Veteranen Deventer op 18 februari 2020, in de maand van de liefde, het Veteranencafé omdopen tot Thuisfrontcafé.

Thuisfront
Op elke derde dinsdag van de maand is er een Veteranencafé in Grand Café De Heeren op de Brink in Deventer. Met de plusminus 600 veteranen die Deventer telt, is er altijd wel thuisfront bij gemoeid. Partners, kinderen, ouders of vrienden ze vallen allemaal onder het thuisfront van de militair. “Militairen kunnen op missie gestuurd worden. Ze gaan vaak voor langere tijd op oefening. Wat betekent dat het thuisfront achter blijft en hiermee moet leren omgaan. Dat is niet altijd even makkelijk. Daarom willen wij, in de maand van de liefde, het thuisfront in het zonnetje zetten en extra bedanken dat ze altijd klaar (hebben) (ge)staan voor de militairen en veteranen”, aldus Niels van Bockel, secretaris Stichting Veteranen Deventer.

Veteraneninstituut
Speciaal voor deze avond is het Veteraneninstituut uitgenodigd om informatie te verstrekken aan het thuisfront. Het Veteraneninstituut is niet alleen voor de veteranen een vraagbaak, maar staat ook altijd klaar voor het thuisfront. Niet alleen als militairen nog actief in dienst zijn, maar zeker ook als de militairen de dienst hebben verlaten. Tevens organiseert het Veteraneninstituut regelmatig bijeenkomsten die alleen bedoeld zijn voor het thuisfront. Doel van deze bijeenkomsten is dat het een leuke dag is waarin het thuisfront in contact kan komen met andere ‘thuisfronters’ en ze wellicht dilemma’s kunnen bespreken met elkaar en elkaar kunnen steunen. “Met een speciale afdeling van het Veteraneninstituut die zich alleen maar bezighoudt met het thuisfront, proberen zij het gevoel te creëren dat het thuisfront ook heel belangrijk, al dan niet belangrijker is dan de veteraan. Bij ons in het Veteranencafé is het thuisfront altijd even welkom als de veteranen, maar we willen nu eens dat het thuisfront extra in de belangstelling staat. Wij willen net even iets meer doen dan alleen maar gezellig met elkaar een drankje drinken. Ook omdat 75 jaar vrijheid eraan komt”, vertelt Ron Vloedgraven, voorzitter van Stichting Veteranen Deventer.

Het Thuisfrontcafé wordt georganiseerd door Stichting Veteranen Deventer in Grand Café De Heeren, Brink 72 in Deventer op dinsdag 18 februari 2020 vanaf 19.30 uur. Bent u benieuwd naar de verhalen die achter de veteraan of het thuisfront schuilt? U bent uiteraard van harte welkom!  Meer informatie is te vinden op: www.stichtingveteranendeventer.nl.

Vorig artikelBlikexpositie in Museum De Waag wegens succes verlengd t/m 22 maart
Volgend artikelWeekend weerbericht 8 en 9 februari