DIEPENVEEN – Op 24 maart 2020 is het stil in school……..Het zou eigenlijk een feest moeten zijn want 24 maart is de dag dat de 200ste leerling op de Zonnewijzer zou gaan starten. Wegens het Corona virus zijn er geen leerlingen en is er even geen feest, een leeg lokaal bij de 4 jarigen van de instroomgroep. Het team van de Zonnewijzer is toch trots!

De groei is iets waar ontzettend hard voor gewerkt is. Zeven jaar geleden telde de school net iets meer dan 100 leerlingen en met de komst van een nieuwe directeur en veel nieuwe medewerkers, waarvan de helft meesters en de helft juffen, is dan daar de groei! De ouders weten de Zonnewijzer heel goed te vinden. De persoonlijke aandacht is een punt waarop ouders de school kiezen. Ondanks de harde groei blijft het een school die kleinschalig is, door de twee locaties waarmee gewerkt wordt, locatie Noord en locatie Zuid (gebouw Slingerbos).

Daarnaast kiezen de ouders de school vanwege een breed aanbod in het onderwijs. Van moderne methodes tot het wekelijks aanbieden van workshops, muziekmiddagen, techniekmiddagen, natuurmiddagen, sportmiddagen en lessen uit het Kunstkabinet. De school werkt met een plusklas en een praktijkklas. Daarbij wordt zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met de (voornamelijk) Diepenveense ondernemers.

In januari 2019 is de school begonnen met een eigen BSO, de lijn van school is doorgetrokken in de BSO. Door het enorme succes van de BSO wordt er bijvoorbeeld volgend jaar gewerkt met een vakleerkracht gym voor alle kinderen van de school en de BSO.
Doordat de school na de zomer over de 200 leerlingen heen zal gaan is er wederom een huisvestingsaanvraag ingediend bij de gemeente Deventer. Wilt u uw kind aanmelden op de Zonnewijzer?  Wees dan snel want vol=vol.
Vorig artikelDeventer avondvierdaagse afgelast
Volgend artikelAfgelastingen rond 100-jarig jubileum Fanfare Heeten door Corona virus