Het leeuwendeel van de ranglijst laat zich in het begin van het seizoen al optekenen, dit aan de hand van het spelersbudget. Veel trainers roepen in de voorbereiding dat men het team opbouwt vanuit de defensie. Maar wie nu naar de ranglijst kijkt in de eerste divisie, ziet al snel dat een goede centrumspits het verschil maakt. Mühren bij Cambuur is zo nuttig, dat hij eigenhandig de Friezen richting de eredivisie schiet.

Promoveren levert geld op, daarom heeft de club in Leeuwarden ook de portemonnee getrokken in de winterstop om de toppositie te behouden. Je ‘koopt’ immers een plek op de ranglijst. Naast Mühren kent ook Seuntjens een enorme belangrijke rol bij de andere promovendus. Want dat, na SC Cambuur, ook De Graafschap zal promoveren, dat lijkt nu wel duidelijk. De ‘Superboeren’ hebben veel geld gestopt in ervaring, gemiddelde leeftijd met hier en daar een uitschieter.

Seuntjens is zo’n uitschieter, qua leeftijd en qua salaris. Maar hij maakt het ook dubbel en dwars waar, dat hebben we vorige week met eigen ogen kunnen zien. De traag en lui ogende spits is geslepen en staat altijd op de juiste plek. Een spits kan echt het verschil maken, dat onderstreept ook Jack de Gier. Hij moest werken met een onervaren Fransman, een Belg met veel werkgevers op zijn CV en een amateur uit Dalfsen. Omdat Jack heel hard riep in de winterstop om een spits, kreeg hij nog een senior uit Estland met een dramatische moyenne. Geen doelpuntenmachine, geen geslepen vos als Seuntjens.

Jack gaf ook aan, na het verloren duel thuis tegen De Graafschap, dat met een spits als Seuntjens hij ook om de bovenste plekken had kunnen strijden. Een bijna wederkerend relaas, maar o zo realistisch. We creëren best veel kansen, maar Rabillard heeft er te veel nodig voordat hij scoort. Met een moyenne van nog geen 1 op 3 speel je niet mee om de topposities. Zeker nu onze topschutter, middenvelder Van der Venne, tussentijds ook is vertrokken. Met het einde van dit seizoen in zicht en de ervaring van dit seizoen, wil ik een ieder aan de Vetkampstraat motiveren om in een spits te investeren. De basis van dit team kan uitstekend mee, een enkele wisseling zal niet direct een probleem geven. Aangevuld met een goalgetter, een lepe centrumspits, eentje die je naar de bovenste plekken schiet. Dan kan je dat meerjarenplannen die opgesteld zijn echt gaan nakomen. Een voetbal BV is een simpele onderneming waar simpele regels gelden zoals: je moet eerst investeren om te gaan verdienen.

Vorig artikelOliebollenactie Sempre Crescendo van 14 maart gaat NIET DOOR!
Volgend artikelVogeleiland komt in actie