DEVENTER – Het afgelopen jaar had het Vogeleiland, net als veel andere plekken in Deventer, last van de processierups. Veel vrijwilligers, maar ook passanten en bezoekers van de evenementen bleken last te hebben van de beestjes. Daar gaat stichting Vogeleiland dit jaar (preventief) wat aan doen.

Met de financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is aan ABC de Cirkel gevraagd om 50 vogelhuisjes te maken om de koolmees, bonte vliegenvanger, pimpelmees en mus te verleiden zich te vestigen op het Vogeleiland en het omringende groen. Deze vogels eten de rupsen en dat helpt om ze op een natuurvriendelijke manier te bestrijden. Het plaatsen van de vogelhuizen gebeurt belangeloos door het Groen Bedrijf op een boomvriendelijke manier.

Wilt u dit initiatief van Stichting Vogeleiland steunen, dan kan dat. Mail daarvoor naar info@stichtingvogeleilanddeventer.nl of contact de stichting via de website. Voor € 50,- hangt de stichting namens u één van de 50 uniek genummerde vogelhuizen op in een van de historische bomen. Daarnaast krijgt u een extra exemplaar om in één van uw eigen bomen te hangen. Als u het leuk vindt wordt uw naam en het nummer van het betreffende vogelhuis vermeld op de website van de stichting. Dubbel plezier dus voor het goede doel.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Investeren
Volgend artikelBuurtbus Lettele en Corona