BATHMEN – De boerderijwinkel met vlees van eigen varkens, van varkenshouders Erik en Paula Stegink uit Bathmen (OV) is afgelopen week leeggeroofd. Vrijdagmiddag zijn in Bathmen drie mannen opgepakt, die aardappelen stalen bij een boerderij. Stegink denkt dat deze drie mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak in zijn winkel.

Stegink is ontdaan van de inbraak in zijn winkel. „Het geeft toch een unheimisch gevoel”, zegt de Overijsselse varkenshouder. „Vanuit de winkel hadden ze ook de stal kunnen binnen breken, maar gelukkig is dat niet gebeurd.”

Inmiddels heeft hij een camerasysteem laten installeren. Stegink adviseert collega-boeren met boerderijwinkels, of met eier-, melk- of vleesautomaten dit ook te doen. ,,In deze tijd van corona is het blijkbaar nodig én als je dit laat doen door een bedrijf bij jou in de buurt, help je ook de kleine zelfstandige zzp’er er direct mee.”

Schade 2.000 euro
De inbrekers sloegen maandagavond toe door een ruit van de winkel in te slaan. Zij namen de complete inhoud van de halfvolle vriezer mee en roofden ook een geldkistje leeg. De totale schade bedroeg zo’n 2.000 euro, schat Stegink. De mentale impact is echter veel groter, bekent de varkenshouder. „Mensen die geen geld hebben om varkensvlees te kopen, kunnen ons ook gewoon om een stukje vlees vragen. Wij zijn de beroerdste niet.” (Bron: www.vee-en-gewas.nl/)

Vorig artikelHet coronavirus vanuit een scholier
Volgend artikelCarinova sluit alle eigen woonzorglocaties