vrijdag, 19 juli 2024

Dynamite-Deurzakkers organiseert dansfestival na dertien jaar

FOTO: CV Deurzakkers Daeventer

DEVENTER – Het Dynamite-Deurzakkers Dansfestival wordt na dertien jaar weer georganiseerd. Op 15 maart worden er tijdens dit festival verschillende dansen uitgevoerd in het Hof van Salland.

Verschillende dansen en dansgroepen
De opening van het dansfestival is om 11.00 uur. In totaal zijn er 39 verschillende dansen, uitgevoerd door negen verschillende dansgroepen. De dansgroepen zijn verdeeld over 20 klassen; van minioren tot hoofdklasse. De dansgroepen komen uit Groningen, Babberich, Deventer, Olst, Raalte, Broekland, Ter Aar, Enschede en Bemmel. Iedere groep heeft een eigen stijl; garde, show en karakter. Er wordt solo, in duo’s en in groepen gedanst.  De aanwezige jury beoordeelt alle dansen. Daarna volgt een prijsuitreiking die rond 16.30 uur is.

Dansfestival
Dynamite is de dansgroep van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Deventer. Dynamite heeft op dit moment minioren, junioren en een jeugdgarde. Zij trainen wekelijks. Door het jaar heen dansen zij op diverse festivals en tijdens verschillende activiteitenIn het verleden hebben De Deurzakkers ook al een aantal dansgardefestivals georganiseerd. De laatste keer is inmiddels alweer dertien jaar geleden. Het feit dat de huidige ‘hoogheid’ van de vereniging een oud dansgarde lid is, versterkt alleen nog maar meer de wens om juist dit jaar het festival weer op te pakken.  

Meer informatie over de vereniging, het programma, tijden en tickets is te vinden op de website van de deurzakkers.

Vorig artikelHardloopcursus bij Loopsport ABS Bathmen
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 03 maart
error: Content is beschermd!!!