DEVENTER – Ewout van der Horst is per 25 mei de nieuwe directeur van de stichting Deventer Verhaal. Hij volgt Garrelt Verhoeven op die na drie en een half jaar afscheid nam van de stichting.

Deventer Verhaal is een stichting die zich bezighoudt met de zichtbaarheid en waardering voor het stedelijk erfgoed van de stad. Dit doet de stichting onder meer door exposities en activiteiten te organiseren in Museum De Waag en het Speelgoedmuseum Deventer.

Ewout van der Horst (1979) studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als historicus was hij sinds 2003 verantwoordelijk voor tientallen cultuurhistorische publicaties, tentoonstellingen en multimediale projecten in de provincie Overijssel. Sinds 2008 is hij projectleider bij Stichting IJsselacademie.

De komende twee maanden richt Van der Horst zich nog, binnen de mogelijkheden die de huidige situatie in Nederland biedt, op het afronden van het project 75 Jaar Vrijheid, zo laat Deventer Verhaal weten in een persverklaring.

Vorig artikelPilot terrassen binnenstad wordt definitief
Volgend artikelBrouwerij-café DAVO pakt overlast aan na klachten buurtbewoners