vrijdag, 12 juli 2024
Foto: Bart Ros

Pilot terrassen binnenstad wordt definitief

FOTO: Bart Ros

DEVENTER – Na een succesvolle pilot wil het college van burgemeester en wethouders gedurende het terrasseizoen op de horecapleinen in de binnenstad live-cooking en akoestische livemuziek mogelijk maken. Ook mogen terrassen op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur open in plaats van tot 01.00 uur.

Tijdens het terrasseizoen 2019 is een pilot gehouden met live-cooking, akoestische livemuziek (beide van 16.00 tot 22.00 uur) en latere sluiting van de terrassen op de Brink, Grote Kerkhof en Grote Poot. Deze pilot is succesvol verlopen, zonder overmatige overlast voor de binnenstad. Koninklijke Horeca Deventer wil graag dat de verruimingen definitief worden. 

Wethouder Thomas Walder: “Op het moment dat het openbare leven ook in de binnenstad en de horeca tot stilstand is gekomen, lijkt het onvoorstelbaar, maar er komt een dag dat dit allemaal weer op gang komt. Dan is het belangrijk voor horeca en bezoekers dat de terrassen optimaal gebruikt kunnen worden.” 

Vorig artikelKijk live mee naar de speciale corona uitzending op Deventer radio 107.3 fm
Volgend artikelEwout van der Horst nieuwe directeur Deventer Verhaal
error: Content is beschermd!!!