zaterdag, 13 juli 2024
FOTO: MBS

Geen publieke vieringen in het weekend in de Deventer kerken

DEVENTER – Het zijn verwarrende tijden, er is veel onzekerheid nu het coronavirus ook Nederland in zijn greep lijkt te krijgen. Onze overheid doet haar uiterste best alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden, maar dat betekent dat heel veel niet meer kan. Juist de contacten van mens tot mens mogen slechts onder strikte voorwaarden plaatsvinden, omdat daarmee het virus verspreid kan worden.

Kerkdiensten
Door het coronavirus zijn er in de weekenden geen publieke vieringen in de RK-kerken in ons land. Dat geldt ook voor de kerken in de parochie H. Lebuinus. Wel worden op zondag door de priesters H. Missen gelezen – zonder kerkgangers – maar wel als teken van verbondenheid. In die vieringen wordt gebeden voor de door parochianen opgegeven misintenties en voor slachtoffers van het coronavirus en voor allen die getroffen worden door deze crisis. Op de doordeweekse dagen worden ook Eucharistievieringen gehouden op de gebruikelijk tijden in Schalkhaar, de Broederenkerk en Lettele. Daarnaast is er iedere morgen van 9.00 uur tot 9.15 uur een gebedsmoment in de kerk van Lettele. Hierbij zijn kleine groepen kerkgangers welkom. Dagelijks zijn de parochiekerken zoveel mogelijk geopend voor gebed, het opsteken van een kaarsje en ook kunnen producten naar de kerk worden gebracht voor de voedselbank. De voedselbank kan in deze tijd wel wat extra’s gebruiken.

Op de website van de parochie H. Lebuinus wordt dagelijks een meditatie, overweging of filmpje gezet. Het pastorale team zal ook vieringen en korte boodschappen gaan uitzenden via de websites van de parochies – zogenaamde livestream uitzendingen.

Een luisterend oor
De kerk wil er zijn voor elkaar. En juist nu is dat moeilijk. Maar zij laten niemand vallen en daarom laten zij iedereen, die daar behoefte aan heeft, weten dat we er zijn met een luisterend oor. Het is weliswaar niet mogelijk om op persoonlijk bezoek te komen, maar wel kan er bijvoorbeeld gebeld worden. Wilt u graag uw verhaal kwijt nu u de deur niet uit mag, komen de muren op je af omdat je als gezin ineens op elkaars lip zit nu de scholen gesloten zijn, er thuis gewerkt wordt of er helemaal niet gewerkt kan worden, of heb je er gewoon behoefte aan even de stilte te doorbreken, dat kan. De kerk is er voor u, voor jou.

Op de website van onze parochie en in het parochieblad kunt u via de secretariaten contact zoeken en treft u de telefoonnummers van de leden van het pastoraal team aan. Er zijn naast het pastoraal team ook veel hartelijke vrijwilligers, die normaal gesproken mensen bezoeken en die van harte bereid zijn eens met iemand te bellen. Schroom niet, maar laat het ons weten.

Kijk voor meer informatie op www.heiligelebuinus.nl 

Vorig artikelGGD IJsselland geeft actuele besmettingen door aan RIVM
Volgend artikelIJsseltheaterfietstocht 2020 afgelast door corona-crisis
error: Content is beschermd!!!