DEVENTER – Met de samenwerking tussen onder meer Het Deventer Stadsfestival, podium de Hip en Brink Events wordt dit jaar in Deventer grootschalig uitgepakt door het organiseren van een tweedaags gratis muziekevenement op de Brink. Hiermee wil de organisatie de koningsdag-activiteiten in Deventer centreren naar de binnenstad, met het monumentale plein als stralend middelpunt.

Achter de schermen wordt al langere tijd gewerkt om Het Deventer Koningsfestival in het Havenkwartier en Undercover op de Brink samen te voegen tot één tweedaags evenement. Met medewerking van de Gemeente Deventer en de Deventer Oranjevereniging zal er op 26 en 27 april een breed muzikaal programma worden aangeboden én natuurlijk is er een Kindervrijmarkt traditioneel op Koningsdag van 08.00 tot 15.00 uur.

Op zondag 26 april begint het programma om 15.00 uur en zal er een divers programma zijn met onder meer dance, urban en guilty pleasures. Er staat een optreden gepland van de onder jongeren populaire artiest ‘’Poke’’ en ook Jody Bernal zal aanwezig zijn. De dag krijgt muzikale medewerking van vele DJ’s zoals onder meer Rhandy Bishop, Vieze Vedi en Giocatori.

Op maandag 27 april (Koningsdag) zal de Brink na 15.00 uur in het teken staan van De Undercoversessies van podium de Hip met optredens van onder meer Earth, Wind & Fire, Supertramp en Dire Straits. Met topmuzikanten uit de Nederlandse popmuziekscene wordt er een ode gebracht aan hun muzikale helden waarbij je topsessies mag verwachten van de beste muzikanten van Nederland.

Het Deventer Koningsfestival is beide dagen gratis toegankelijk. Meer informatie en updates via www.deventerkoningsfestival.nl

Vorig artikelSchalkse Vrouwen uit Schalkhaar bestaat vijf jaar!
Volgend artikelJoost de Zeeuw van IJsselbikes uit Schalkhaar wint brons NK Fietstechniek