DEVENTER – De Scheg sluit het schaatsseizoen 15 maart feestelijk af met het ‘Smeltfeest’. Naast schaatsactiviteiten kunnen bezoekers tegen 50% korting naar binnen en vervolgens kosteloos deelnemen aan langlauf clinics georganiseerd door DSC Diepenveen Nordic Sports. Vorig jaar bleek dit een groot succes te zijn, daarom heeft De Scheg besloten ook dit jaar een speciaal parcours aan te leggen voor langlaufers.

Tevens is er een Skate-Run-Skate wedstrijd, funcurling, spekjesrace, ijshockey, ophalen van certificaten schaatscursisten en een gezellige afsluiter in het schaatscafé.

Terwijl buiten de temperatuur langzaam oploopt genieten jong en oud aan de laatste schaatsdagen van het seizoen. Het winterseizoen is bijna ten einde. Zondag 15 maart is de laatste openingsdag van dit winterseizoen. Daarna zal de ijsbaan worden omgetoverd tot een speelparadijs, welke van medio april tot en met september van dit jaar geopend is.

Diverse activiteiten voor jong en oud
Tonnie Horstman, coördinator techniek van De Scheg vertelt wat de gasten te wachten staat: “De schaatsen mogen niet in het vet vóór we het seizoen samen hebben afgesloten! We hebben tijdens het Smeltfeest een bomvol programma voor jong en oud.  Tijdens het feest waan je je in de Alpen op de ijsbaan van De Scheg en is er de mogelijkheid om zonder extra kosten te langlaufen. Dit was vorig jaar al erg succesvol en de materialen zijn gratis beschikbaar! Tevens organiseren we voor een Skate-Run-Skate wedstrijd en zijn er diverse activiteiten voor alle leeftijden. Graag zien we alle ijsliefhebbers de 15e om nog één keer met ons allen te genieten voordat het schaatsseizoen voorbij is”.

 

Het hele programma is te bekijken op www.descheg.nl.

Vorig artikelTegel eruit, plant erin met Groei en Bloei
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Patronen