DEVENTER – De IJsselloop, sinds 15 jaar het grootste sportieve evenement van Deventer, zal dit jaar niet plaatsvinden. De loop was gepland op 19 april en ging toen in verband met de coronacrisis niet door. Stichting IJsselloop heeft de volgende ronde maatregelen afgewacht om te kijken of de loop dit jaar alsnog gehouden zou kunnen worden. Nu het verbod op grote evenementen is verlengd tot 1 september, ziet de organisatie af van het verplaatsen van de IJsselloop naar het najaar. Zij vindt de mogelijkheden daarvoor nu te onzeker om concrete voorbereidingen te kunnen treffen. De eerstvolgende IJsselloop is gepland op zondag 11 april 2021.

Goed doel
De IJsselloop verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. Dit jaar was dat Rechtop. Deze Deventer organisatie knapt ondermeer kinderkamers op bij gezinnen die daar geen financiële middelen voor hebben. Nu de IJsselloop dit jaar niet doorgaat, wordt Rechtop in 2021 het goede doel waar deelnemers bij hun inschrijving aan kunnen doneren.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 28 april
Volgend artikelBurgemeester König: ´Terrassen pas open als het veilig kan´