DEVENTER – De horeca van Nederland keek afgelopen dinsdag vol spanning naar de persconferentie van het kabinet. Er was in de samenleving veel teleurstelling toen duidelijk werd dat de horeca nog niet open kan. Burgemeester König: “Ik begrijp die teleurstelling, omdat veel ondernemers zich hadden klaargemaakt om de deuren in aangepaste vorm weer te openen, na een eerdere landelijke persconferentie. Veel ondernemers hebben zich voorbereid op de 1,5-meter samenleving.”

Het voorzichtig openen van de scholen is een eerste stap in de verruiming van de maatregelen, die vraagt om een nauwe monitoring van de effecten daarvan. De gemeente acht het van belang om in deze tijd ook een doorkijk te geven naar de volgende stappen.

König: “Ik vind het belangrijk dat er een helder tijdspad komt, met een duidelijk perspectief voor inwoners en ondernemers en ook voor stapsgewijze aanpassing van de maatregelen. Met aandacht voor de druk op de zorg, maar ook met oog voor de economische belangen. Tot die tijd volgt  Deventer de landelijke lijn en blijven we daarover in gesprek met Deventer inwoners en ondernemers.”

Vorig artikel15e editie IJsselloop verplaatst naar 2021
Volgend artikelLa Chouette gaat het tweede seizoen in, Suzanne en Hans bevalt het nog steeds