DEVENTER – De virtual reality disco van Podium De Hip, die afgelopen weekend voor het eerst live ging, krijgt een vervolg. Nu zelfs met echte artiesten. Hoe het werkt? Je vraagt je favoriete nummer aan tegen betaling van een zelf te bepalen bedrag. Dj’s draaien dat liedje, te zien op de livestream en van het ingezamelde geld organiseert De Hip later dit jaar een feest voor het personeel van het Deventer ziekenhuis. Eigenaar van De Hip Fonz Scheepstra is blij verrast na het eerste en tweede weekend van de virtual reality disco. “Ik had werkelijk geen idee wat ik kon verwachten, maar het liep beter dan gedacht. We zitten al op ruim € 1.400,- aan opbrengst.”

Plaatjes draaien voor een livestream
Een mooie gift van € 50,- van de Deventer VVD-fractie bijvoorbeeld en een jongen die een tikkie van € 50,- kreeg voor Sympathy for the devil van de Rolling Stones. Fonz: ‘En zo druppelt het door. Gemiddeld denk ik een tientje voor een verzoek.’ In de Hip stonden vrijdag, zaterdag en zondag dj’s plaatjes te draaien voor een livestream. Fonz: ‘Vrijdag hadden we te weinig MB’s in de stream waardoor de kwaliteit van het geluid onvoldoende was. Dat probleem hebben we opgelost en nu gaat het feilloos.’ Ook mooie reacties op Facebook. Fonz: “Iemand die in het ziekenhuis had gelegen met corona reageerde met: ‘Ik ben door een hel gegaan. De zorgverleners in het Deventer Ziekenhuis zijn echt helden.’ Nou, als ik dat hoor, dan houd ik het niet droog.”

Vervolg met live artiesten
Het succes van het eerste weekeinde heeft Fonz gemotiveerd door te gaan. Ook komende vrijdag, zaterdag en zondag kunnen via Facebook weer verzoeknummers worden aangevraagd en kan er worden gedoneerd. De opbrengst is voor een mooi feest voor zorgmedewerkers na afloop van de coronacrisis. Ze gaan het zelfs nog groter aanpakken. Fonz: “We zijn bezig om artiesten uit de regio te vragen live te komen spelen. Als Hip hebben we een groot netwerk. Dat moet lukken.” Ook zijn de mensen achter de VR-disco bezig om bedrijven te benaderen voor een donatie. Hoe dan ook: de virtual reality disco gaat door!

Vorig artikelAfscheidshuis Deventer, laagdrempelig voor iedereen
Volgend artikelWeerbericht donderdag 16 april