DEVENTER – Het is een half jaar geleden dat Afscheidshuis Deventer zijn deuren geopend heeft voor families die hun overleden dierbare niet thuis kunnen of willen opbaren. Er hebben al veel families en uitvaartondernemers uit Deventer en omliggende dorpen gebruik gemaakt van een familiekamer in Afscheidshuis Deventer.

“Hier durf ik onze zoon wel mee naar toe te nemen om afscheid te nemen van opa. Het is niet eng, donker en koud.” Dit is één van de vele positieve reacties die we van families hebben ontvangen. Het slaat ook de spijker op zijn kop, dit is wat wij voor ogen hebben voor nabestaanden. De drempel letterlijk en figuurlijk lager maken voor jong en oud. Doordat het lichaam van de overledene goed gekoeld wordt door de vriesplaat onder de kist, is het niet nodig om de gehele ruimte door een airco te koelen. Wanneer de overledene thuis opgebaard ligt is er vaak ook geen extra airco aanwezig. Door de aangename temperatuur van de familiekamers is het juist voor mensen reden om vaker te komen en langer te blijven.

Afscheid in coronatijd
Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland is er veel veranderd. De regels maken dat intimiteit en troost in nabijheid moeilijk is. Juist nu is het belangrijk om toch afscheid te kunnen nemen. Afscheidshuis Deventer volgt de richtlijnen van het RIVM op met opbaren van een overledene. Verspreiding van het virus is volgens het RIVM 3 tot maximaal 24 uur na overlijden voorbij. Nabestaanden kunnen op hun eigen manier met een open of gesloten kist afscheid nemen in de familiekamers.

Wilt u meer weten of heeft u vragen, dan kunt u ons bellen of appen op 06-39027212.

Vorig artikelHaarco in Raalte al 35 jaar uitstekend ondernemerschap
Volgend artikelDe Hip draait plaatjes voor feest zorgverleners