DEVENTER – Nu de scholen voor de 5e week gesloten zijn en er online les wordt gegeven aan de leerlingen thuis, is het gemis van hen in de klas groot. Veel basisscholen in Deventer maken dit kenbaar middels lieve teksten op de ramen van de school. In Schalkhaar hebben De Nicolaasschool (zie foto) en basisschool de Sleutel de ramen beplakt met de tekst ‘Lieve kinderen wij missen jullie!’

“Voor kinderen die langs de school lopen of fietsen is dit fijn om te lezen”, vertelt een leerkracht. We merken dat kinderen graag weer naar school willen, ze missen contact met hun klasgenoten, leerkracht en het ‘normale’ les krijgen.

In de eerste week voelde het nog als vakantie, maar als je alleen online je klasgenoten ziet en hoort, en je veel aan huis gekluisterd zit, begint dat al snel te vervelen. Leerkrachten en leerlingen hopen dat ze elkaar weer snel kunnen zien in het klaslokaal.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 21 april
Volgend artikelThiemo Bruning terug op het oude nest bij DHV