RAALTE – Ondernemerschap is Huub ter Haar met de paplepel ingegoten. Zijn ouders startten in 1981 Haarco en sinds 5 jaar is hij de officiële eigenaar. Het bedrijf is expert op het gebied van vloer, raam-en wanddecoratie en heeft alle kennis in huis om de wens van de klant vorm te geven.

“Op mijn 18e had ik dit niet verwacht”, vertelt Huub enthousiast. “Ik dacht alleen maar; dit ga ik niet doen.” Maar de leerschool van het leven besloot anders. Nadat hij de studie MTS werktuigbouwkunde had afgerond en een opleiding op de Detailhandelschool had voltooid, begon het toch te kriebelen. Door een uiteindelijke baan in loondienst wist hij het zeker; met mensen omgaan is onderdeel van zijn passie. Hiermee was de toon gezet en sindsdien is Huub ter Haar vol overgave werkzaam bij Haarco. “Eigenlijk is mijn opa de grondlegger. Hij was kleermaker, was één van de weinigen met een auto en reed potentiële klanten naar een toonzaal voor meubels. Ook verkocht hij kleding en woningtextiel.”

Nu is Haarco een van de toonaangevende bedrijven in de regio en dit heeft alles te maken met de mensen de zich elke dag opnieuw inzetten. “We werken met een goed georganiseerd team van eigen werknemers en onze filosofie is; schoenmaker houd je bij je leest! Voor ons betekent dit dat wij gespecialiseerd zijn in tapijt(en), gordijnen, raamdecoraties, behang en pvc en gietvloeren. Je kunt ons zien als een geoliede machine die een strakke planning combineert met kennis, kunde en korte lijnen. De klant verliezen we nooit uit het oog en staat altijd voorop. Hierdoor leveren we maatwerk”, aldus de eigenaar.

Ook in dit coronatijdperk gaat het goed met Haarco. De winkel is te bezoeken op afspraak met maximaal 2 consumenten en 1 adviseur. Hierdoor is er alle tijd en aandacht voor de desbetreffende klant. Er zijn geen onderbrekingen, zoals bijvoorbeeld een rinkelende telefoon. Het inmeten op locatie gebeurt door Huub zelf. Vervolgens vinden de werkzaamheden meestal plaats in een lege ruimte zonder de bewoner. Wanneer deze wel aanwezig is, is het aannemen van een kop koffie helaas niet de bedoeling. Ook wordt de 1,5 meter in acht genomen. “Tevens bellen we de klant één dag voor de start van de uitvoering op. We checken dan of zij last hebben van verkoudheid, griep of andere mogelijke symptomen. Op die manier combineren we zorg met service. Het is een bijzondere tijd waar we in leven en daar moeten we met zijn allen het beste van maken.”

Haarco vloer, raam-en wanddecoratie, Marktstraat 23, Raalte, tel: 0572 353 485. www.haarco.nl.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Babyzoomer
Volgend artikelAfscheidshuis Deventer, laagdrempelig voor iedereen