DEVENTER – In maart begonnen de kinderen van De Windroos vol enthousiasme aan de opdracht vanuit ‘The Colorful Circle’ om een kunstwerk te maken met als thema: Hoe kun jij de wereld een beetje mooier maken?

De eerste groepen konden tijdens drie workshops hun kunstwerk op school maken, groep 5 heeft dit samen gedaan met de bewoners van verzorgingstehuis het Groote & Voorster. Daarna moest helaas de school dicht als gevolg van de coronacrisis. ,,We zijn toen niet bij de pakken neer gaan zitten maar naar een alternatieve oplossing gaan zoeken. We hebben voor de overige kinderen een 75-tal pakketten gemaakt en deze aan huis afgeleverd bij de groepen 6, 7 en 8. Dit werd door de kinderen en hun ouders enorm gewaardeerd”, vertelt Elsa Rothengatter van The Coloful Circle.

‘The Colorful Circle’ verzorgt ook workshops op het AZC te Schalkhaar voor de vluchtelingenkinderen en nodigen daarbij ook Nederlandse kinderen uit (alle culturen verbonden). Het AZC ging echter ook op slot… en nu? Elsa: ,,In navolging van het succes met het aan huis brengen van pakketten besloten we na overleg met Erik Oost, woonbegeleider van het AZC, om ook pakketten naar de kinderen op het AZC te brengen met dezelfde opdracht als de kinderen van De Windroos. Daarmee was onze brainstorm echter nog niet over. We zochten contact met Rianne Arts, directrice van De Windroos, met de vraag of de leerlingen een mooie tekening, lieve brief of een gezellig kaartje zouden kunnen maken voor de AZC-kinderen. Rianne vond dit een geweldig idee en heeft dit onmiddellijk georganiseerd. De kinderen hebben werkelijk hartverwarmende dingen gemaakt. Hoe lief is dat?”

Afgelopen week is men op de locatie van Don Bosco in Deventer aan de slag gegaan om voor 91 AZC-kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar pakketten te maken. Elsa: ,,Van de reacties van de kinderen van De Windroos hebben we een prachtige collage gemaakt. Op donderdag hebben we de pakketten en de collage overgedragen aan Erik Oost. Wij mochten voor het eerst het terrein niet op vanwege het Coronabeleid. Dit voelde toch wel een beetje raar, je bouwt natuurlijk wel een speciale band op met deze kinderen. Zij krijgen het dubbel voor de kiezen, vluchten vanuit hun vaderland, vertoeven in kampen en dan uiteindelijk ondergebracht worden op een AZC in Nederland en nu weer opgesloten. Eric heeft de pakketten onder de kinderen op het AZC verdeeld. De collage hangt nu in het speelhonk op het AZC waar iedereen de lieve berichten van de kinderen van De Windroos kunnen lezen en zien.”

Vorig artikelEerste fase Johannes Aupingkwartier in voorbereiding
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Uitgewoond