DEVENTER – Op het voormalige Auping-terrein in Deventer komt het Johannes Aupingkwartier. Met deze robuuste maar tegelijkertijd frisse en knusse wijk werkt Ter Steege Bouw Vastgoed aan een bijzonder stukje Deventer. De verkoop van de eerste fase, bestaande uit twee woonblokken in de buitenrand, is in voorbereiding.

Het Johannes Aupingkwartier ligt aan de Laan van Borgele in Deventer. Een fraaie plek dicht bij voorzieningen als scholen, winkelcentra en sportgelegenheden. Maar ook een historische plek met karakter, waar beddenfabrikant Auping meer dan honderd jaar lang de beste bedden produceerde. “Sinds 2014 staat de locatie leeg”, vertelt Anke Bruinewoud – Willemsen, coördinator verkoop bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. “Wij kunnen niet wachten om deze oude fabriekslocatie om te toveren tot een eigentijdse, gezellige woonwijk. En daarmee Deventer nog een stukje mooier te maken!”

Tikkeltje anders
Hard van buiten, zacht van binnen. Zo omschrijft Ter Steege Bouw Vastgoed het Johannes Aupingkwartier. De stevige buitenrand met stoere woonblokken herinnert aan het industriële verleden van het gebied. Tegelijkertijd zorgt het vriendelijke binnengebied, met veel ruimte voor groen en ontmoeting, voor gezelligheid en sfeer. Deze allesbehalve standaard wijk zorgt voor een unieke woonbeleving.

Koop en huur in verschillende prijsklassen
Wat woningen betreft, biedt het Johannes Aupingkwartier een ruime keuze. Het gevarieerde plan bestaat uit 121 woningen en 36 zorgappartementen. Koop en huur. En in verschillende prijsklassen. “Wij bieden graag oplossingen om onze koopwoningen voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar en betaalbaar te maken”, zegt Anke Bruinewoud-Willemsen. “Dus ook voor starters en kopers met een beperkt budget.”

Verkoop fase 1 in voorbereiding
Het Johannes Aupingkwartier wordt in verschillende fasen ontwikkeld. De eerste fase bestaat uit blok 10 en blok 9, gelegen aan de buitenrand van de wijk. De verkoop van deze blokken is nu in voorbereiding. Anke Bruinewoud-Willemsen: “Blok 10 bestaat uit veertien luxe herenhuizen met elk een eigen gevelindeling en -uitstraling. Ook heeft blok 10 talloze indelingsmogelijkheden. Zo kun je bij een aantal herenhuizen kiezen voor een grote leefkeuken op de gehele begane grond en met woonkamer op de eerste verdieping. In blok 9 komen negen ruime stadswoningen. In beide blokken bestaan de woningen uit drie volledige woonlagen, met vier tot optioneel zes slaapkamers.’’

Weinig energielasten
Alle stadswoningen en herenhuizen in het Johannes Aupingkwartier worden gebouwd voor de toekomst. Door onder andere goede isolatie en duurzame installaties is elke woning zeer comfortabel en bovendien energieneutraal. Dat betekent dat de woning zelf zijn benodigde energie opwekt. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Zo levert een energie neutrale woning bij sommige hypotheekverstrekkers korting op!

Meer informatie en updates
Droom jij van een stoere woning op een plek met karakter? Neem dan eens een kijkje op johannesaupingkwartier.nl/, de Facebookpagina (@JohannesAupingkwartier) en Instagram (instagram.com/johannesaupingkwartier). Daar vind je meer informatie en updates over het project en de woningen.

Vorig artikelOpen dag GA Eagles gaat niet door
Volgend artikelHoe kun jij de wereld een beetje mooier maken?