Begin oktober 2018 emigreerden Suzanne en Hans Koene vanuit de Steenenkamer naar het zonnige zuiden van Frankrijk om daar hun vakantiebedrijf La Chouette op te starten. Dit jaar gaan ze hun tweede seizoen in en het belooft in alle opzichten een bijzondere tijd te worden. Ze blikken in het Deventer Nieuws graag even terug op het afgelopen jaar en kijken vol verwachting uit naar het komende vakantie-seizoen!

Als we nu om ons heen kijken kunnen we soms niet geloven hoeveel werk er is verzet het afgelopen jaar. Het volledige terrein is omgetoverd tot een parklandschap en het is prachtig geworden. Tussen de hoge platanen staan twee grote Safari Lodges te pronken. Stevige houten palen, sfeervolle houten meubels, heerlijke bedden en een privé terras met een adembenemend uitzicht. In een nieuw gebouw is er voor iedere Lodge een eigen sanitaire voorziening gecreëerd met douche, toilet en wastafel. Midden op het terrein is een vuurplaats gemaakt met plaats voor veel mensen.

Het zwembad is de trots van La Chouette. Met de vele warme dagen die we hier beleven biedt het heldere water een welkome afkoeling. Op een stille plek op ons terrein hebben we voor de avontuurlijke kampeerders een Tipitent opgezet. In een houten gebouwtje is ook voor deze accommodatie een basic sanitaire voorziening gecreëerd met een wc en douche. De afwas doe je met zon verwarmd water. Een echte ‘terug naar de natuur’-ervaring met comfortabele voorzieningen onder handbereik, waaronder vier comfortabele bedden.

Dit jaar hebben we ook een ruime, lichte gîte op de onderste etage van ons huis gebouwd. De gîte kreeg onlangs **** sterren toegekend door het Bureau de Tourisme, een kroon op ons werk!

Nu we al het werk verricht hebben, onze droom gebouwd hebben en steeds meer de details aan het uitwerken zijn, kijken wij met een heel voldaan gevoel om ons heen en kunnen soms niet bevatten dat deze gouden plek onze woonplek is! Het is heerlijk om deze plek te delen met vakantiegangers en we hebben zoveel mooie, lieve, warme reacties gekregen, dat we met enorm veel energie zijn begonnen aan ons tweede vakantieseizoen.

En toen… Toen gooide het Corona-virus roet in het eten en moesten we noodgedwongen de deuren van ons bedrijf tijdelijk sluiten. Tegenslagen ombuigen tot nieuwe mogelijkheden voor de toekomst hoort ook bij het zelfstandig ondernemen. We zijn ervan overtuigd dat we met onze kleinschalige onderneming een goede keuze hebben gemaakt. Kleinschaligheid zal in de nabije toekomst door de vakantiegasten nog meer gewaardeerd worden en eigen sanitaire voorzieningen staan hoog op de wensenlijst van enthousiaste glamping gasten. We bieden luxe, comfort, gezelligheid en een warm welkom. In deze tijd heeft iedereen daar, misschien nog wel meer dan ooit, behoefte aan.

We kijken terug op een hele mooie tijd en hebben het volste vertrouwen in de toekomst van La Chouette. Zodra de regelgeving omtrent het Coronavirus het toelaat, gaat La Chouette weer open en kunnen gasten weer van een heerlijk verblijf genieten.

Een warm welkom bij La Chouette.

Suzanne en Hans Koene

Vorig artikelBurgemeester König: ´Terrassen pas open als het veilig kan´
Volgend artikelBoodschappen via Beter met je buren