DEVENTER – Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot 1 juni 2020. Met het rijbewijs kunt u blijven rijden, blijft u verzekerd en krijgt u geen boete als u wordt aangehouden.

  • De maatregel geldt voor mensen die een rijbewijs hebben met een geldigheid van 5 of 10 jaar.
  • Is uw rijbewijs korter geldig, bijvoorbeeld 1 jaar of 3 jaar? Dan kunt u geen gebruik maken van deze maatregel. Dit rijbewijs moet vaker verlengd worden. Vanwege een medische aandoening wordt de rijvaardigheid regelmatig door een arts beoordeeld. Dat is belangrijk met het oog op de verkeersveiligheid.
  • Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Ook inwoners van de EU die in Nederland verblijven en een verlopen rijbewijs van een andere EU-lidstaat hebben, vallen onder de regeling.
  • Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel. Uitzondering zijn situaties waarbij sprake is van zorgafname.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Vorig artikelThermen Bussloo stopt als hoofdsponsor GA Eagles
Volgend artikelMaak met het Kleinvak Schalkhaar een vlag voor geloof hoop en liefde