zaterdag, 13 juli 2024
FOTO: MBS

Moestuin bij het stadhuis Deventer

FOTO: MBS

DEVENTER – Een deel van een van de tuinen bij het stadhuis is bestemd voor moestuin. In de WijDeventer krant voor de Binnenstad en de Hoven van februari stond een oproep voor bewoners om de moestuin in gebruik te nemen. Maar liefst zeven bewoners reageerden hierop.

Vier bewoners hebben de groenstroken onderverdeeld en zijn inmiddels begonnen met inzaaien en inplanten van de moestuin met onder andere kruisbes, kidneyboon, raapsteel, watermeloen, rucola, citroenmelisse en laurier. Bewoners ontvingen een sleutel voor het hekwerk zodat ze er ook ’s avonds en in de weekenden aan de slag kunnen en een sleutel voor de buitenkraan.

Openbaar toegankelijk
Eén van de bewoners: “Alles is natuurlijk nog wel heel klein, maar het is leuk om te zien dat er al wat gezaaide soorten bovenkomen.” Rondom het stadhuis liggen een aantal tuinen die aansluiten bij het duurzame karakter van het stadhuis. De tuin aan de zijde van de Polstraat bestaat uit 100% eetbare planten. Mooi is dat ze ook allemaal sierwaarde hebben en van belang zijn voor vlinders, insecten en vogels. De tuinen zijn tijdens kantoortijden openbaar toegankelijk en worden onderhouden door het Groenbedrijf.

Gouden tip
Voor de drie bewoners die nog geen plekje maar wel interesse hebben in een moestuin wordt nog gezocht naar een geschikte plek. Heeft u de gouden tip? Laat dit dan weten aan Esther Lagendijk, wijkmanager, tel. 06 51578277. 

Vorig artikelLive uitzending Deventer radio op 1 mei tussen 09.00 – 12.00 uur tijdens de coronaperiode
Volgend artikelZomerdagkamp Schalkhaar gaat niet door
error: Content is beschermd!!!