DEVENTER – De eerste acht tot tien dagen is de kraamverzorgende bij kersverse ouders en hun kindje thuis. Ze ondersteunt hen, geeft instructies, tips en adviezen. Aan het eind van de kraamweek kunnen ouders zo zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje zorgen. Maar hoe doet Naviva Kraamzorg dat tijdens de coronacrisis?

Voorzorgsmaatregelen
Naviva biedt zo veel mogelijk gewoon kraamzorg. Wel gelden een aantal extra voorzorgsmaatregelen. De kraamverzorgende draagt bijvoorbeeld bij elke handeling handschoenen. Het gezin wordt gevraagd zich goed te houden aan alle coronamaatregelen. Helaas is kraambezoek in de kraamweek niet welkom. Gelukkig is raamvisite een leuk alternatief.

Bij een mogelijke besmetting
Als iemand in het kraamgezin besmet is met corona of corona-achtige klachten heeft, past Naviva haar kraamzorg aan. In de ochtend komt een kraamverzorgende enkele uren bij het gezin thuis. Zij draagt dan beschermende middelen, zoals een mondkapje, spatbril en schort. In de middag wordt zorg op afstand geboden. De kraamverzorgende en het gezin hebben dan contact via beeldbellen. Met behulp van filmpjes en voorlichtingsmaterialen kan zo goed advies geboden worden.

Meer weten?
Voor de meeste actuele informatie en richtlijnen neem je een kijkje op www.naviva.nl/corona.

Vorig artikelThiemo Bruning terug op het oude nest bij DHV
Volgend artikelThermen Bussloo stopt als hoofdsponsor GA Eagles