DEVENTER – Goed nieuws voor alle boekenfans in Deventer en omstreken: dankzij de versoepelingen van de corona maatregelen kan iedereen binnenkort weer bij de Bibliotheek Deventer terecht voor een goed boek.

Veiligheid staat daarbij wel voorop, zo stelt de bibliotheek. Daarom openen ze stapsgewijs. Op www.bibliotheekdeventer.nl/wijgaanweeropen vind je hierover alle informatie.

‘Afhaalbieb’ voor reserveringen
Vanaf 11 mei gaan alle vestigingen een deel van de dag open als afhaalbieb. Vanaf die datum kunnen leners een mail verwachten dat reserveringen die zij in de afgelopen weken bij de bibliotheek deden, voor ze klaar liggen. Ook kunnen ze nieuwe reserveringen doen. Na een online aanvraag gaat de bibliotheek aan het werk om de bestelde materialen klaar te leggen. Na een bevestigingsmail dat het materiaal op de vestiging klaar staat in een papieren tas, kan het worden opgehaald.

Op dit moment is het voor de bibliotheek nog niet mogelijk om alle boeken uit het systeem meteen te leveren. Dit heeft onder andere te maken met nog geldende regelingen rondom het beperken van verplaatsingen. De bibliotheek roept daarom op alleen naar de afhaalbieb te komen wanneer je een bevestiging hebt gehad dat het materiaal daar voor je klaarligt.

Bibliotheek Centrum weer open voor publiek
Voordat de deuren van de verschillende bibliotheken geopend kunnen worden voor publiek, moeten de vestigingen veilig en conform het landelijke protocol worden ingericht. Daar is de bibliotheek op dit moment mee bezig. De verwachting is dat op 18 mei de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt weer zijn deuren opent. Een beperkt aantal mensen kan dan tegelijkertijd de bibliotheek in om ter plekke boeken uit te zoeken.

Om de veiligheid te waarborgen zijn maatregelen getroffen. Zo staan er bij de ingang van de bibliotheek mandjes klaar om mee te nemen en wordt bezoekers gevraagd om minimaal 1,5 meter afstand te houden en de aangegeven routes te volgen. Als de openstelling op de Stromarkt goed verloopt, zullen ook andere vestigingen zo snel mogelijk hun deuren openen.

De bibliotheek raadt iedereen die in de toekomst een bezoek wil brengen aan een bibliotheekvestiging aan om eerst een kijkje te nemen op www.bibliotheekdeventer.nl/wijgaanweeropen. Diensten zijn de komende tijd niet regulier en tijden kunnen afwijken. Op deze pagina vind je de meest actuele informatie. De pagina?wordt iedere ochtend bijgewerkt.

Online diensten blijven beschikbaar
De online diensten van de Bibliotheek, zoals e-books en luisterboeken, blijven ook nu de bibliotheek gefaseerd weer open gaat gewoon beschikbaar. Activiteiten zijn voorlopig uitgesteld.

Vorig artikel#Supportyourlocals: Top Time juwelier, helaas kan de tijd niet vooruit
Volgend artikelWandelen is gezond, lekker lopen begint bij Nobach