OLST – Bewegen is goed voor je, dat weet iedereen. Een dagelijkse wandeling kan de gezondheid aanzienlijk verbeteren. Wandelen verlaagt o.a. het risico op diabetes, verlaagt de bloeddruk en is goed voor het hart, de longen, spieren, gewrichten en botten. Daarnaast is de kans op blessures vrijwel nihil, mits je gebruik maakt van een paar goed passende wandelschoenen.

Goed voor de geest
Naast de fysieke gezondheid, is wandelen ook goed voor het geheugen, het humeur en het kan mentaal ontspanning geven. Tijdens het wandelen kun je je hoofd leegmaken, gedachten ordenen en genieten van de frisse buitenlucht en omgeving.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Voordat je aan je wandeling gaat beginnen, heb je dus een paar goed passende wandelschoenen nodig. Het is aan te raden om hiervoor je voeten professioneel te laten opmeten. Elke voet is namelijk anders en voeten veranderen met de jaren.

Nobach in Olst beschikt over een 3D scanner, waarmee altijd eerst de voeten worden opgemeten. De scanner geeft een compleet beeld van de voet, waarbij wordt gekeken naar zowel de lengte, breedte, drukpunten en hak- of hielstanden. Aan de hand van deze resultaten en afhankelijk van wat je met de schoen wilt gaan doen, wordt de best passende schoen geadviseerd. Naast het uitgebreide assortiment wandelschoenen, kun je bij Nobach ook je wandeluitrusting verder uitbreiden met goede wandelsokken, bidons en heup- of rugtassen. Lekker lopen begint bij Nobach. Weth. G.J. Kuiperstraat 2, Olst. 0570-561472

Vorig artikelBibliotheek Deventer gaat stap voor stap weer open
Volgend artikelGeen huis aan huis collecte van het Longfonds